Enlig pensionist er mødt op til åbent hus: 'Især weekenderne er lange, når man bliver alene'

Enlig pensionist er mødt op til åbent hus: 'Især weekenderne er lange, når man bliver alene'
– Der er tre ting, vi lægger vægt på, når vi skal vise klubben frem for de nye, og det er instruktion, spil og hygge. For det skal være sjovt at være med, fortæller Arne Mikkelsen fra Viking Petanque, der oplyser, at der derfor også er både kaffe og kage til dagens åbent hus-arrangement i petanqueklubben, der varede fra klokken 10-14. Foto: Jesper Gynther
PETANQUE | RØNNE | ABONNENT | 16. OKT 2021 • 15:16
Jesper Gynther
Journalist
PETANQUE | RØNNE | ABONNENT
16. OKT 2021 • 15:16

Ligesom mange andre klubber i Danmark har Viking Petanque i dag åbent hus i forbindelse med petanquesportens dag. Fire nye ansigter mødte op fra morgenstunden, heriblandt Kaj, der allerede går til golf, minigolf og billard, men som gerne vil have endnu en fritidsaktivitet at bruge tiden på.


– Jeg frygtede, at ikke en eneste ny ville dukke op, men vi er 30 med i dag, og fire af dem er nye, så det er fint nok.

Sådan fortæller Arne Mikkelsen, der er formand for Viking Petanque, og som er med til at arrangere åbent hus i forbindelse med petanquesportens dag, der finder sted i dag i Danmark. Det er første gang, klubben prøver at deltage i det landsdækkende arrangement, og det har man gjort med henblik på at skaffe flere medlemmer.

– Vi er cirka 50 medlemmer i klubben, men der er plads til flere, fortæller formanden.

Kaj Jensen overvejer at begynde til petanque igen, og derfor er han mødt op til åbent hus i Viking Petanque. Foto: Jesper Gynther

Et af de nye ansigter er 75-årige Kaj Jensen. Han er dog ikke helt ny, for han spillede petanque i Nyker for 20 år siden, men stoppede for i stedet at spille golf. Nu er han dog klar på at samle petanquekuglen op igen.

– Jeg kender de fleste af spillerne her, fordi jeg har spillet før. Men det er sjovt at spille igen, man skal bare lige vænne sig til kuglerne igen. Det er jo en god sport for ældre, som måske kniber lidt med at kunne bevæge sig så meget, siger han og forklarer, at han ikke var i tvivl om, at han skulle tage hen på petanquebanerne, da han så, at der var åbent hus.

– Jeg skal have tiden til at gå med noget, for især weekenderne er lange, når man bliver alene, fortæller Kaj, der bor i Aakirkeby.

– Og så kan man jo tage herop og spille. Selvom man spiller tre-fire timer her, så er der jo stadig mange timer tilbage af dagen, der skal gå.

Han vil dog ikke love, at han kommer til at spille petanque fast, for han har allerede fyldt ugekalenderen med mange aktiviteter.

– Det skal passe ind ind i det andet, jeg laver, for jeg spiller også golf, billard og minigolf, fortæller Kaj, der har været pensionist i 15 år, og før det var portør i 23 år på Rønne Sygehus.

Kæresteparret Johanne Povlsen og Christian Carl var også mødt op på banerne i Rønne for at deltage i åbent hus. De spillede sammen med Johannes far, Bent, der havde fået en personlig invitation af en af medlemmerne i Viking Petanque. Foto: Jesper Gynther

Unge medlemmer søges

Viking Petanque-formanden er glad for, at Kaj er dukket op, men han håber også, at lidt yngre personer finder vej til grusbanerne. Mange af medlemmerne i klubben er nemlig oppe i årene, fortæller han.

Til åbent hus er der mødt to personer op, som er i 20'erne, men det er desværre ikke kommende medlemmer, da de begge bor i København. Det drejer sig om kæresteparret Johanne Povlsen og Christian Carl, der er i følgeskab med Johannes far, Bent.

– Vi er faktisk med i dag, fordi min far har fået en personlig invitation af Marie Mikkelsen fra Viking Petanque, der nu hjælper os alle tre med at spille, siger Johanne Povlsen.

– Vi har ikke prøvet at spille i klubber før, men har mere spillet det til fester. Men det virker som en hyggelig sport for familien, hvor man får noget frisk luft og spiller på nogle lækre faciliteter. Og så kan alle være med på lige fod, siger hun.

Selvom det er sjovt at spille, så forventer kæresteparret ikke, at de vil begynde til sporten på den anden side af vandet.

– Nej, det tror jeg ikke. Vi har så mange andre ting, vi laver. Men vi kommer da helt sikkert til at spille det til havefest og andet. Vi har også spillet rødvinspetanque til et DGI landsstævne engang, siger Johanne Povlsen.

Er du god til petanque?

– Hehe, nej, jeg er meget gennemsnitlig, tror jeg.

– Jeg tror i hvert fald ikke, jeg bliver konkurrenceudøver.