En blæksprutte er kåret som årets leder: Han står for arbejdet med badminton, økonomi, loppemarked, svømning, ny legeplads og meget, meget mere

En blæksprutte er kåret som årets leder: Han står for arbejdet med badminton, økonomi, loppemarked, svømning, ny legeplads og meget, meget mere
Prisoverrækkelsen fandt sted foran Knudsker IF's klubhus, og udover æren følger der også en præmie på 5.000 kroner med. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 13. APR 2021 • 17:46
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
13. APR 2021 • 17:46

IDRÆTSPRIS

Tirsdag eftermiddag blev 66-årige Flemming Pettersson kåret som årets leder af DGI Bornholms bestyrelse.

Flemming Pettersson har fået prisen for sit utrættelige arbejde for Knudsker IF, hvor han er formand for badmintonafdelingen og igennem 50 år som frivillig har påtaget sig rigtig mange opgaver.

Siden han blev pensionist for fire år siden, har han kun brugt endnu mere tid på klubarbejdet. Blandt andet har han taget opgaven som økonomiformand, hvor han har vendt et stort underskud til et overskud, ligesom han også har hjulpet til med at renovere klubhuset og finde nye frivillige til foreningens loppemarked.

Og så har han da også lige genåbnet klubbens svømmeafdeling, som nu tæller hele 75 medlemmer.

Så det oplagte spørgsmål at stille prismodtageren må vel være:

Er der noget, som du ikke laver her i klubben?

– Det ved jeg ikke, svarer Flemming Pettersson, inden han ydmygt fortsætter:

– Næh, der er mange ting, jeg ikke laver. Jeg prøver primært at holde sammen på de sportslige afdelinger, og at vi stadigvæk har et godt klubhus, hvor vi har noget fællesskab. Det brænder jeg lidt for. Ellers er det mest badminton, som jeg bruger tiden på, for det har jeg altid gået meget op i, siger han.

Senest har Flemming Pettersson stået for at samle 150.000 kroner ind til anlæggelse af en ny legeplads foran Knudsker IF's klubhus. Foto: Jacob Jepsen

Børnenes glæde er drivkraften

Hvad tænker du om at have fået prisen som årets leder?

– Jeg er stolt og overvældet. Jeg ved godt, at jeg har været leder i mange år, men jeg havde ikke lige set, at det skulle være nu, at jeg skulle have lederprisen. Så jeg er glad.

Har du tænkt på tidligere, at prisen kunne være noget, som kunne være gået din vej?

– Det har jeg da. Jeg er også blevet indstillet tidligere. Men der er jo så mange andre gode ledere på Bornholm, så man skal være heldig for at komme igennem nåleøjet.

Hvorfor har du gerne ville bruge en stor del af dit liv på idrætsforeningslivet?

– Jeg elsker jo glade børn, og da klubben spurgte mig, om jeg ville være formand, ville man egentlig helst have, at jeg ikke skulle træne børn mere, fordi så kunne jeg bare koncentrere mig om at være formand. Men det sagde jeg nej til, for hvis jeg ikke er inde i hallen og leger og træner med børnene, så vil jeg ikke være formand. For det hører sammen, synes jeg.

Du har ikke tænkt dig at trappe ned med foreningsarbejdet?

– Nej, man har jo lidt mere tid, når man er pensionist. Så længe jeg har kræfterne til det, så vil jeg godt yde en indsats for klubben.

Prisen blev uddelt af DGI Bornholm i samarbejde med Sparekassen Bornholms Fond.


Indstillingen:

I Knudsker IF indstiller vi Flemming Pettersson til Idrætslederprisen. Flemming Pettersson har været aktiv leder, træner og spiller i klubben i mere end 50 år. For fire år siden gik Flemming Pettersson på efterløn/pension, og her fik han nye kræfter til at bruge mere tid på lederarbejdet i Knudsker IF.

Som 66-årig er Flemming Pettersson formand for badmintonafdelingen, som igen tiltrækker mange unge og voksne spillere. Badmintonafdelingen er med helt fremme og gør et stort stykke arbejde for at lære de unge at spille badminton. Flemming Pettersson er også selv træner for begyndere, og han elsker at spille og træne sammen med børnene. Gennem årene har Flemming Pettersson været formand for badmintonkredsen i mere end ti år, og han var også med til at etablere ø-hold for de bedste spillere. Blandt andet ved at ansætte træner John Dinesen, som var en fantastisk træner på Bornholm i flere år.

I hovedforeningen er der et stort administrativt arbejde. Mange års dårlig økonomi i klubben gjorde, at klubben måtte sadle om. Der var ikke længere råd til ansatte. Her tilbød Flemming Pettersson at tage arbejdet som økonomiformand. Dette er ikke kun bogføring, men alt arbejde med at søge fonde og mange andre administrative opgaver. Flemming Pettersson fik også søsat en ny hjemmeside, således at de enkelte afdelinger selv kan lægge informationer ind på siden. Da Flemming Pettersson overtog økonomi arbejdet, havde klubben et underskud på 400.000. Alle omkostninger blev gennemgået, og nu er skuden vendt, så der er et pænt overskud i klubben. Flemming Pettersson har også været med i en gennemgående renovering af klubhuset. Nye døre og vinduer, led-lys, ny legeplads med mere har gjort, at klubhus og bordtennishal nu er blevet moderniseret.

Knudsker Idrætsforening har et stort aktiv i loppemarkeder. Her stoppede de ledere, der havde gjort et fantastisk stort stykke arbejde. Nye folk skulle findes, og Flemming Pettersson har nu sammen med formanden samlet nye frivillige, således at loppemarkeder nu kører videre på bedste måde. Også i svømmeafdelingen er Flemming Pettersson med som leder. Afdelingen var lukket, da kommunen ville lukke svømmesalen. Da den blev åbnet, startede Flemming Pettersson svømmeafdelingen igen, og der er nu cirka 75 svømmere, som får træning af dygtige instruktører.

Som det antydes, så kan Flemming Pettersson ikke klare det hele selv. Men uden hans passion, grundighed og store arbejdsevne ville meget være gået i stå for længst.

Med venlig hilsen

Knudsker Idrætsforening