Emil Toudal skifter til jysk cykelhold

Emil Toudal skifter til jysk cykelhold
Emil Toudal skifter til Coloquick. Foto: Berit Hvassum
NYHED | 9. NOV 2022 • 09:19
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
9. NOV 2022 • 09:19
Tommy Rømer Kaas
Digital chef

26-årige Emil Toudal skal for første gang tørne ud for et cykelhold, der ikke har base på Bornholm.

Den bornholmske cykelrytter Emil Toudal skifter i næste sæson BHS-PL Beton Bornholm ud med det Skive-baserede hold Coloquick.

Sportschef hos Coloquick, Christian Moberg, er glad for, at han endelig har sikret sig Emil Toudals underskrift – noget, som Coloquick har ønsket længe.

– Jeg har i flere år haft et rigtig godt øje til Emil, og jeg håber så meget, at dette skifte kan give ham det allersidste der skal til, når det gælder kampen om en professionel karriere, siger Christian Moberg til holdets hjemmeside.

– Emil kommer til at bringe en masser erfaring, styrke og bundniveau. Og så skal han bare ud og blive ved med at gøre det godt i de løb, der passer ham i udlandet. Hvis man kigger hans resultatliste gennem, er den allerede rigtig god. Nu skal vi skabe rammerne for at hans høje niveau bliver stabilt over hele sæsonen og jeg er sikker på Emil bliver en kæmpe gevinst for vores team, siger Christian Moberg.

Emil Toudal glæder sig også over skiftet.

– Efter at have kørt mange år på det samme bornholmske hold er det uden tvivl godt at komme ud af de vante rammer og prøve noget nyt, siger han til sit nye holds hjemmeside.

26-årige Emil Toudal, der er opvokset i Rønne, har de senere år studeret på Aarhus Universitet, hvor han har taget en bachelorgrad i politik og økonomi. Nu er han flyttet til København, hvor han på sigt skal tage en afsluttende kandidatgrad.

Mister verdensmester

BHS-PL Beton Bornholm mister også en anden profil. Den tidligere juniorverdensmester i enkeltstart Gustav Wang skifter nemlig til Restaurant Suri - Carl Ras.

Den unge rytter har været hårdt plaget af skader i 2022, som var hans debutsæson for det bornholmske cykelhold. Han nåede derfor aldrig at ramme topniveauet og måtte derfor ifølge feltet.dk nøjes med en ottendeplads ved U23 DM og en 12. plads ved elite-DM, hvorfor han heller ikke blev udtaget til U23 VM.