Drømmen om ny klub rykker nærmere

Drømmen om ny klub rykker nærmere
I discgolf – eller frisbeegolf, som det også bliver kaldt – er reglerne som i golf, men man skyder ikke bolde. Man kaster sin frisbee i kurve, der er opstillet i naturen.
| ABONNENT | 17. APR 2021 • 06:57
Af:
Jesper Gynther (tekst)
Berit Hvassum (fotos)
| ABONNENT
17. APR 2021 • 06:57

DISCGOLF

Ved Nature Park i Rø Plantage er en stor discgolfbane ved at blive anlagt, så man til sommer kan tørne ud på i alt 18 forskellige huller.

Det er meningen, at banen skal kunne bruges af Nature Parks betalende gæster, men derudover er det også planen, at der på sigt skal stiftes en discgolfklub, hvor medlemmerne kan spille på banen til nedsat pris.

Det fortæller Jeppe Svendsen, der er en af initiativtagerne til discgolfanlægget.

– Jeg vil gerne slå på tromme for, at man laver en forening, for jeg kommer selv fra Odense, hvor jeg har stiftet en discgolfklub, og vi er næsten 90 medlemmer nu, og for tre år siden var vi bare tre medlemmer, siger Jeppe Svendsen, der er halvt bornholmer.

– Så det går hurtigt, for discgolf vokser helt afsindigt lige nu. Og man kan bare rigtig mange ting, når man er i en forening. Det er rigtig stærkt og givende at være i en forening, og så er det også vejen frem i forhold til kontakt til skoler, arrangementer og alt det her gode, siger han.


DISCGOLF

Discgolf er også kendt som frisbeegolf.

Det er en sportsgren, som startede i 1960'erne. Reglerne ligner dem i almindelig golf, men banens huller er skiftet ud med kurve, hvor der er påmonteret kæder. Og i stedet for at slå bolde rundt på banen, kaster man særlige frisbee'er.

Der er over 60 discgolfbaner i Danmark, og de findes fordelt over hele landet.

Nogle har seks korte begyndervenlige huller, og andre er store baner med 18 udfordrende huller for alle niveauer. Den bane, der i øjeblikket bliver anlagt i Rø Plantage, skal høre til blandt de store.

Det vil sige, at professionelle får mulighed for at kaste fra 200-400 meters afstand fra kurvene.

I forbindelse med coronanedlukningen har discgolfklubberne fået mange nye medlemmer. Det er nemlig en idræt, der både kan være social og foregå med afstand mellem mennesker ude i frisk luft.

Stor lyst til klub

Der er dog ikke stiftet en klub på Bornholm endnu, men det kommer forhåbentlig til at ske, når endnu flere mennesker får prøvet banerne af i Rø Plantage. Allerede nu kan man nemlig komme ud på de baner, der er færdige, og det er der en del, som har benyttet sig af, fortæller Jeppe Svendsen.

Senest blev der også afviklet et arrangement på banen i forrige uge, hvor danmarksmesteren i discgolf Martin Spliid tilbød gæstetræning for alle, som havde lyst til at være med, og her mødte der en del op, som også ytrede ønske om at lave en decideret klub.

– Jeg har oplevet en stor lyst og en stor interesse for, at der skal komme en klub. Og så skal vi jo så prøve at tage den videre derfra og se, hvem der kan have lyst til at indgå i en bestyrelse. Det var der flere, der gerne ville. Vi skal bare lige have besat de væsentligste poster med formand og kasserer, og på et eller andet tidspunkt skal vi så have holdt en stiftende generalforsamling, fortæller Jeppe Svendsen.

– Men det er ikke noget, jeg som sådan mener skal forceres igennem. Det skal gro lidt på folk, og de skal have lyst til det, siger han.

Interessen for discgolf er stor og er kun blevet større under coronapandemien, hvilket nok skyldes, at det er en sport, som man kan dyrke udenfor og med god afstand til hinanden.

Bliver en af Danmarks bedste baner

Jeppe Svendsen er dog ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes på et tidspunkt, og at discgolf vil blive en populær sport på Bornholm.

– Det er virkelig sjovt, og det bliver en af de bedste baner i landet, det er der ingen tvivl om, siger han.

Folk er velkomne til at kontakte Jeppe Svendsen, hvis man vil have yderligere information om banen og om den mulige nye klub, og derudover kan man også melde sig ind i facebookgrupperne "Disc Golf På Bornholm" eller "Bornholms disc golf klub", hvis man vil opdateres. 

Danmarksmesteren i discgolf, Martin Spliid, gav gode tips til interesserede, da han i forrige uge kiggede forbi det nye anlæg i Rø Plantage.

Danmarksmesteren i discgolf, Martin Spliid, gav gode tips til interesserede, da han i forrige uge kiggede forbi det nye anlæg i Rø Plantage.