Dommere drak øl på parkeringspladsen: 'Vores tredje halvleg er lige så vigtig for os, som det er for spillerne'

Dommere drak øl på parkeringspladsen: 'Vores tredje halvleg er lige så vigtig for os, som det er for spillerne'
Knud Kofoed, Louise Mikkelsen og Peter Jensen udgjorde dommertrioen i lørdagens KS-kamp mellem RIK og PI Fodbold, som endte med en 5-1-sejr til gæsterne. Foto: Jesper Gynther
| ABONNENT | 12. APR 2021 • 21:01
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
12. APR 2021 • 21:01

FODBOLD

Lørdagens københavnsseriekamp mellem RIK og PI Fodbold var ikke kun den første dette forår for spillerne på banen, men også for kampens dommertrio Peter Jensen, Knud Kofoed og Louise Mikkelsen.

Efter kampen tog de en tredje halvleg sammen på parkeringspladsen, hvor de drak en øl og evaluerede kendelserne i opgøret.

Det var jeres første turneringskamp i sæsonen efter en lang pause. Hvordan var det at komme tilbage og lede slagets gang?

– Jamen, det var rigtig fint. Det er noget, vi har længtes efter, fortæller hoveddommer Peter Jensen til Bornholms Tidendes reporter, der på vej hjem til mediehuset tilfældigvis er stødt på dem.

Svært at nå topformen

Det er kort tid siden, det igen blev muligt at afvikle 11-mandskampe. Hvordan har det været at skulle være klar til turneringen, når der ikke har været så mange træningskampe at dømme?

– Træningskampene er jo gode for både os og spillerne, fordi så kommer vi i gang igen, og man får set hinanden lidt an. Her er vi jo bare startet lige på og hårdt, fortæller linjevogter Louise Mikkelsen.

Har I kunne nå at ramme topformen som dommere op til denne sæson?

– Jeg har prøvet at holde mig lidt skarp ved at gå og løbe nogle ture og være lidt aktiv. Også fordi når man er kommet op i alderen, skal der ikke mere end én forkert bevægelse til i sådan en kamp, som den her, så sidder der en fiber i baglåret. Og vi er jo ikke forfærdeligt mange dommere herover, så det handler om at passe lidt på sig selv, siger Peter Jensen, der selv er rundet 48 år, mens linjevogter Knud Kofoed er 66 år og Louise Mikkelsen er 19 (fylder 20 i denne uge).

– Og så er det da klart, at erfaring er næsten totredjedele af at lede sådan en KS-kamp. Og det er jo ikke noget, man kan købe for penge. Det er noget, der kun kommer med årene, siger Peter Jensen, som dog også understreger, at man kan komme langt ved at forberede sig godt.

– For mit eget vedkommende er det klart, at jeg forbereder en smule ved at kigge på tabellen og se, hvilke hold der skal møde hinanden. I dag var det bornholmere på holdet hos udeholdet, plus at RIK er nede i bunden af tabellen, så det kunne godt blive en kamp med noget tænding på, også fordi de ligger så tæt i bunden, siger han.

Evaluerer kampen sammen

Plejer I at hygge sammen efter kampen?

– Ja, vi hygger også før kampen. Altså vi drikker ikke øl før kampen, men vi møder tre kvarter før normalt. Og efter kampen hygger vi, og det kan tage en halv time til mere tid, siger Knud Kofoed.

– Vores tredje halvleg er lige så vigtig for os, som det er for spillerne. At få sluttet godt af og får snakket kampen lidt igennem. Har der været nogle gode eller mindre gode kendelser og har noget været kampafgørende. Så kan man nemlig lære noget af det også i forhold til at gøre det bedre i den næste kamp. Og vi får jo dømt nogle gange sammen i løbet af en sæson, og så er det jo vigtigt, at man får talt godt sammen, siger Peter Jensen.

I sidder her foran bilen, fordi I ikke må klæde om indenfor?

– Jeg synes jo, det er lidt noget pjat, fordi smittetallet og incidenstallet er jo så nedadgående, siger Peter Jensen.

– I efteråret måtte vi meget mere. Der klædte vi om og måtte tage bad, og det må vi jo ikke nu, supplerer Knud Kofoed.

Klæder I normalt om i samme omklædningsrum, både herre og kvinder?

– Jeg kommer altid omklædt i indertøj. Altså indershorts og en langærmet trøje. Og så klæder vi jo om, og så er der jo altid et ekstra omklædningsrum, hvis det skulle være, så det er ikke rigtig noget problem. Og det samme efter kampen, siger Louise Mikkelsen.

Hvordan er det at have en ung dommer med som Louise?

– Det er dejligt at have nogle nye unge mennesker med, som gerne vil dømme sammen med os gamle. Vi er jo to gamle ræve og så en ny fremadstormende dommer i Louise. Hun skal bare have lidt mere hår på brystet, hvis man kan sige det, og det får hun stille og roligt, siger Peter Jensen.