Derfor er lokale virksomheder gået sammen om at aflønne træner

Derfor er lokale virksomheder gået sammen om at aflønne træner
Philip Fagralid har allerede været rundt i alle øens badmintonklubber for at høre, hvilke udfordringer de har. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 27. NOV 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. NOV 2022 • 05:30

Traditionelt har breddeidrætslivet modtaget sponsorater, som går til indkøb af spillertøj og udstyr. Men som noget nyt har flere bornholmske virksomheder nu valgt at give penge, der skal aflønne en professionel træner.

Projektet Team Fjer Bornholm er nyskabende inden for bornholmsk breddeidræt. For første gang nogensinde er der nemlig blevet ansat en professionel træner, som skal hjælpe de lokale foreninger med at udvikle en sport.

Projektet skal vare i foreløbigt tre år og koster i alt over en million kroner, og pengene er blandt andet kommet i hus ved hjælp af sponsorater fra bornholmske virksomheder.

– Vi støtter ikke alt, men en gang imellem kommer der sådan nogle friske initiativer, som vi gerne vil være med til at støtte, fortæller John Holm, som er ejer og direktør af PL Beton A/S.

– Vi synes, det er en spændende tanke, og derfor vil vi gerne give det et skud, fortæller Morten Holten, direktør for Bornholms Brandforsikring.

– Vi har valgt det, fordi vi synes, det er en god sag. Og så har jeg selv spillet badminton og har haft masser af glæde af det, så jeg synes, det er en fed sport. Og jeg ved, at det kan fange rigtig mange mennesker, hvis de bare bliver introduceret ordentligt til det, fortæller Kenn Kjellberg, direktør og ejer af Victor Vask A/S

Godt for medarbejdernes børn

Ingen af de tre virksomheder har tidligere givet støtte til aflønning af en træner i en breddeidræt, men det har altså ikke afskrækket dem fra at være med.

– Oftest er det sådan, at vi giver et sponsorat eller giver tilskud til nogle trøjer, så det her er en helt anden og meget mere aktiv måde at give et bidrag til en aktivitet. Jeg tror også, at for mange af de lokale trænere kan en professionel træner være med til at give nogle andre nuancer og være med til at løfte trænerne også. Det er jo super interessant, siger Morten Holten.

Virksomheder giver ofte sponsorater for til gengæld at få vist deres logo på et skilt i idrætshallen eller på brystet af en spillertrøje. Den synlighed er mindre i dette tilfælde, men det gør ikke så meget, mener John Holm.

Han peger på, at der ikke bliver bygget særligt mange skyskrabere af beton på Bornholm, og derfor behøver virksomheden ikke være så voldsomt lokalt kendte herover. Men den vil alligevel gerne støtte lokale projekter, når der er mulighed for det.

– Der kan jo godt være nogle af vores medarbejdere eller naboer heromkring, der har børn, som kan få gavn af den træner der. Så det er mere et spørgsmål om at være med til at støtte op om fritidsaktiviteter lokalt, siger John Holm.

Vil ikke føre tilsyn

Ingen af virksomhederne har haft indflydelse på, hvilken træner pengene skulle bruges på, og det ønsker de heller ikke.

– Det er ikke mig, der skal holde øje med, om den person er den rette, og om han gør sit arbejde ordentligt. Det er der nogle andre, som har mere forstand på inden for badminton. Jeg skal egentlig bare være med til at stille rammerne til rådighed, og det kan vi gøre med det beløb, som vi har valgt at kaste efter sagen, siger John Holm, som ikke vil afvise, at virksomheden igen vil give penge til aflønning af en professionel træner i en idrætsgren.

– Måske. Jeg kan ikke svare dig 100 procent ja. Som det ser ud lige nu, så ser vi lidt mørke skyer fra byggebranchen som sådan, og det vil selvfølgelig også gå ud over det, som vi har mulighed for at hjælpe med. Vi tager beslutningen fra gang til gang ud fra den situation, som virksomheden nu er i.

– Vi hjælper lidt til, hvor vi kan og pipper med det næb, vi nu har, og nogle gange har vi lidt mere end andre gange, og så deltager vi med det, vi nu har råd til, siger han.

Det er DGi Bornholms badmintonudvalg, som står bag Team Fjer Bornholm-projektet.

Disse virksomheder, fonde og idrætsorganisationer står bag Team Fjer Bornholm: