Deltager blev fløjet til Rigshospitalet med hjerteproblemer

Deltager blev fløjet til Rigshospitalet med hjerteproblemer
Mjølner Trail og March foregår langs kysten på forskellige distancer. Pressefoto
NOTITS | 27. NOV 2022 • 17:20
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
27. NOV 2022 • 17:20

I starten af november blev Mjølner Trail og March afviklet, og desværre var der undervejs en mandlig deltager, som faldt om med hjerteproblemer i et af målområderne.

Heldigvis var der nogle af de andre deltagere, som havde en sundhedsfaglig baggrund, og de gav ham den vigtige hurtige førstehjælp, hvorefter han blev overført med helikopter til Rigshospitalet.

– Mjølner har efterfølgende været i kontakt med ham, og han er påbegyndt genoptræning og har det godt, fortæller løbsarrangør Kim Thygesen.

Penge til børns idrætskontingent

Selve løbet foregik fuldstændig efter planen og var endnu en gang en stor succes med løbere fra endnu flere lande samt fra hele Danmark end de andre år.

– Løbet vokser rigtig flot år for år, og vi har jo ligeledes fået gang i Mjølner-puljen, som i år har fået en bid af vores lille overskud, så vi glæder os til at få de sidste formaliter på plads, så vi kan støtte op om at hjælpe bornholmske børn ind i idræt, siger Kim Thygesen med henvisning til, at økonomisk udsatte forældre kan søge om at få penge, som skal gå til at betale for deres børns idrætskontingent.

– Mjølner handler nemlig ikke om profit, men om oplevelser og det at kunne overvinde sig selv, og det må man sige at vores 214 deltagere i år gjorde, mange smil og sejr fra dem alle, som nu kan kalde sig for vikinger og skjoldmøre, siger Kim Thygesen.

– Og man må sige at vi gør det rigtige, især når andre forsøger at kopier vores viking-tema, siger arrangøren, som henviser til, at rejseselskabet Albatros har meldt ud, at de vil omdøbe deres Marathon on the Rocks til Viking Island Marathon.

Ny distance på 100 kilometer

Man kan allerede nu tilmelde sig næste års udgave af Mjølner Trail og March, som igen foregår i november, og som noget nyt vil det være muligt at deltage i en 100 kilometer distance og i et børneløb på 1,8 kilometer.