DBU havde gerne set et højere forsamlingsloft: 'Det er fortsat vanskeligt at afvikle 11-mandskampe'

DBU havde gerne set et højere forsamlingsloft: 'Det er fortsat vanskeligt at afvikle 11-mandskampe'
Klubberne kan nu komme i gang med at træne, men kampe på 11-mandsbaner skal man nok vente lidt på, spår DBU. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. FEB 2021 • 12:01
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
25. FEB 2021 • 12:01

FODBOLD

Onsdag meldte regeringen ud, at foreningsidrætten, herunder fodboldklubberne, får lov til at lave udendørs aktiviteter, hvor man som en undtagelse fra det generelle forsamlingsloft må samles op til 25 personer.

Med et forsamlingsloft på 25 personer kunne man tro, at man sagtens kunne spille turneringskampe 11 mod 11, men fordi trænere, dommere og udskiftere også tæller med under de 25 personer, der må være forsamlet, er det vanskeligt.

Det fortæller DBU Bornholms formand Lars Albæk på lokalunionens hjemmeside.

– Fodbold er jo en sport, der inkluderer mange mennesker – også i antal. Derfor er det selvfølgelig også lidt ærgerligt for os, at forsamlingsloftet lander på 25, fordi det lige præcis gør, at det bliver vanskeligt for os at afvikle turneringer med 11-mandskampe. Det er jo netop dét, rigtig mange unge og voksne rundt om i den danske breddefodbold glæder sig til. Foreløbigt glæder vi os dog alle over, at vi nu kan mødes og spille, og så håber vi, at forsamlingsloftet hæves yderligere i næste fase, udtaler DBU Bornholm-formanden.

DBU Bornholms formand mener, der skal ske en yderligere lempelse af restriktionerne, før der kan arrangeres 11-mandskampe i fodbold. Arkivfoto: Allan Rieck