Cort vil forbi stress-start inden jagt på etapesejr
Arkivfoto: Jacob Jepsen

CYKLING | FRANKRIG | GRATIS
28. JUN 2021 • 07:07
Af: /ritzau/

Cort vil forbi stress-start inden jagt på etapesejr

Magnus Cort (EF) nævnes af flere landsmænd som et godt bud på en dansk etapevinder i årets Tour de France.

Han gjorde det i 2018, og han har vist fremragende form hidtil i sæsonen.

Selv lægger bornholmeren heller ikke skjul på, at en etapesejr er målet for ham, men han kommer ikke til at gå efter den tidligt i løbet.

– Vi skal lige igennem det værste stress her i den første halvdel af første uge. Så kan jeg begynde at kigge lidt på nogle etaper, når det hele har sat sig lidt, lyder det fra 28-årige Cort.

1. etape gav flere prøver på præcis den uro, der hersker i feltet på de første etaper. Det var medvirkende til at forårsage et par styrt.

Cort vandt en etape i Paris-Nice i år og tog senest 4. etape af Route d'Occitanie, så han har bevist for nylig, at han har afslutningen til at vinde.

– Træningen har kørt, som den skulle i meget, meget lang tid, og formen er også, hvor den skal være, melder danskeren.

– Jeg har jo vundet en etape før, og jeg tror på og drømmer om, at jeg kan gøre det igen. Det er mit personlige mål.

Magnus Cort har relativt frie tøjler på en del etaper, men EF-holdet har en klassementrytter i skikkelse af Rigoberto Urán med. Og det kan potentielt ramme Corts frihed.

– Vi må se, hvordan det skrider frem. Hvis Urán pludselig kommer i gult, så får jeg nok ikke lov til at gøre noget, men ellers regner jeg med at få lidt friheder på nogle etaper længere frem, siger han.

Og skulle drømmen om en sejr glippe for Cort, så føler han sig sikker på, at de danske cykelfans nok skal få mindst én succesoplevelse alligevel.

– Mange af os danskere er selvfølgelig i hjælperoller, men vi er også så stærke, at mange af os godt kan få lov til at gå efter etapesejre.

– Det vil næsten være en overraskelse, hvis ikke der er bare én dansker, som vinder en etape på et tidspunkt, siger han.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder