Coronaens skygge rammer Etape Bornholm: 1.000 deltagere færre end normalt
Mandag aften går starten på årets Etape Bornholm i Hasle. Arkivfoto: Berit Hvassum

ETAPE BORNHOLM | BORNHOLM | GRATIS
20. JUL 2021 • 14:10
Henrik Nielsen
Journalist

Coronaens skygge rammer Etape Bornholm: 1.000 deltagere færre end normalt

Uden markedsføring, efter lang tid uden motionsløb og med meget få udenlandske deltagere er det svært at arrangere Etape Bornholm, men det er præcis, hvad Viking Atletik gør, selvom klubben får en ordentlig en på sinkadusen rent økonomisk.

Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

De mange benspænd betyder, at der formentlig kun kommer cirka 1.500 løbere til start i år. Det er langt fra de over 2.500 deltagere, der plejer at være.

– Men for Viking Atletik har det været vigtigt, at vi holder gryden i kog og gennemfører uanset hvad. Så må vi bare håbe på, at vi fra 2022 igen kan rejse os, fortæller formand Claus Clausen i pressemeddelelsen.

Færre deltagere kombineret med ekstra foranstaltninger med coronaregler og kontrol af blandt andet coronapas betyder, at Viking Atletik ikke forventer at få overskud på årets udgave af Etape Bornholm.

– Men glæden ved at kunne afvikle overstråler alt andet. Nu er vi i gang igen. Det er vores fokus, fortæller Claus Clausen.

Samme oplevelse

Etape Bornholm er et løb over fem dage, hvor deltagerne samlet løber en maraton. Tre af dagene er der børne- og ungdomsdistancer. Derudover løber mellem 100 og 150 løbere enkeltdagsetaper de tre dage, det er muligt.

– De deltagere, der kommer, vil få fuldstændig dem samme oplevelse, den samme service og helt sikkert også den samme gode sommerferieoplevelse, som de plejer. Vi er klar, og vores mange frivillige er klar, fortæller Claus Clausen.

Hver dag er cirka 150 hjælpere i gang, både fra Viking Atletik selv og fra samarbejdsklubberne Bornholms Cycle Club, Nyvest, AaIF, Knudsker IF, Hasle IF og Viking Petanque. Der er også frivillige samaritter og frivillige hjemmeværnsfolk, der står for trafikreguleringen under de enkelte løb.

Årets løb bliver mere grønt end tidligere udgaver. Der vil ikke være plastikstrimler, plastikkrus og plastikposer, når startnummerene hentes.

– Det er den trend, der er inden for idrætten, og den bakker vi op om, fortæller Claus Clausen.

Starten går i Hasle mandag den 26. juli.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder