Christina forsvarede sin førsteplads i Dm-serien

Christina forsvarede sin førsteplads i Dm-serien
Christina Steinlein vandt alle sine fire løb på Korskrobanen. Arkivfoto
| ABONNENT | 16. MAJ 2021 • 17:17
Kjeld Lundbæk
Journalist
| ABONNENT
16. MAJ 2021 • 17:17

FOLKERACE

Teamvwrally kørte i lørdags tredje afdeling af danmarksmesterskabet i folkerace på Korskrobanen ved Esbjerg. Ud over Torben Larsen, Tobias Larsen, Christina Steinlein, Mathias Steinlein og Oliver Jensen havde også klubkammeraten Marco Jensen fundet sin fars folkeracer frem fra gemmerne.

For nogle af kørerne var det første gang, de kørte på korskrobanen. Det er en bane, hvor man kan køre stærkt, men der er meget skarpe asfaltsving samt et flyvehop, så meget spændende, men for nogen også skræmmende.

Christina Steinlein var en af de bornholmske kørere, der ikke tidligere havde sat sine dækspor på Korskrobanen, og hun var ikke specielt begejstret for banen i første heat. Trods et par udskridninger i græsset lykkes det hende dog at få Golf'en tilbage på sporet og komme først over målstregen. Samspillet med bane og bil blev bedre og bedre, og det blev også til bornholmske sejre i andetog tredje heat og dermed også en plads i A-finalen.

I A-finalen gik det også godt, og den gule Golf trillede først over målstregen. Samlet ligger Christina Steinlein fortsat på førstepladsen i DM-serien.

Tobias Larsen på andenpladsen

Tobias Larsen kom godt fra start i sin Golf 2’er. Han lå længe på en andenplads, men i kampen om førstepladsen punkterede det en dæk, og der var ogsåen drivaksel, der knækkede. Alligevel lykkedes det ham at køre ind på en tredjeplads.

I andet heat blev det også til en andenplads, blandt andet i kamp med Torben Larsen og Oliver Jensen.

I tredje heat skulle Tobias Larsen igen køre mod Oliver Jensen, og denne gang blev det til en heatsejr og dermed også direkte adgang til A-finalen. Her lå han længe i front, men pludselig fik han problemer med, at bilen kogte, ruderne duggede, og han måtte tage farten af. På trods af det lykkedes det ham at komme ind på andenpladsen og få en plads på podiet.

I det samlede klassement i DM-serien ligger Tobias Larsen også på en andenplads i superklassen.

Torben Larsen kom også godt fra start i sin Audi, men i en hård landing efter flyvehoppet knækkede drivakslen, og han kom i karambolage med en anden kører, oghan måtte derefeter udgå af første heat.

I andet heat med teamkammeraterne Oliver Jensen og Tobias Larsen blev det til en tredjeplads.

På grund af at han udgik i førte heat, skulle der gives max. gas i tredje heat. På sidste runde lavede han en fed overhaling af to biler og tog en heatsejr. Det gav ham en plads i B-finalen, hvor han hurtigt lagde sig i front sammen med en Saab, Torben Larsen skulle vinde for at komme videre til A-finalen, men desværre skete der det, at de to biler hægteder sig sammen i kampens hede og endte langt oppe på en jordvold. Her kunne de så sidde og se resten af heatet. Fair race, sagde flagposterne, men dommerne havde en anden mening og udelukkede Torben Larsen.

I det samlede DM-stilling indtager Torben Larsen en femteplads.

Oliver Jensen lagde i sin Gento ud med en tredjeplads i første heat, mens det blev til to femtepladser i andet og tredje heat. I C-finalen blev der givet gas, og det blev til en andenplads, men desværre ikke nogen billet videre i finalerækken.

Marco gav den godt med gas

Marco Jensen, der ikke har kørt de sidste år, gav den godt med gas. Han har ligesom alle andre bornholmske folkeracere savnet at komme ud og køre. Han kørte i sin fars røde/sorte Golf 2’er i standardklassen og lagde ud med en flot andenplads i første heat, efterfulgt af en femteplads i andet heat. I tredje heat lå han i front hele vejen, og det resulterede i en heatsejr og en plads i B-finalen. Her blev det til en flot tredjeplads.

Mathias Steinlein, der ligesom Marco Jensen skulle køre første gang på Korskrobanen, havde helt styr på sin Seat, den kørte perfekt, og han tog tre andenpladser i de indledende runder. Det gav ham også en plads i A-finalen, hvor der var hård kamp om pladserne. Det var da også lige ved at gå galt, da Mathias Steinlein kom op på to hjul, men han klarede den og kom ind på en flot fjerdeplads.

I den samlede DM-stilling ligger Mathias Steinlein på en tredjeplads i sin klasse.

Nu skal bilerne gøres klar til fjerde afdeling, som køres på Ørnedalsbanen ved Sæby om fire uger. Hvor mange bornholmere, der stiller til start, vides endnu ikke, men Torben Larsen, Tobias Larsen, Mathias Steinlein og Christina Steinlein kan i hvert fald findes på startlisten.