Christina blev gennemblødt af sprinklervæske: 'Det var som et dampbad'

Christina blev gennemblødt af sprinklervæske: 'Det var som et dampbad'
Christina Steinlein vandt sæsonens tredje DM-afdeling, selvom hun undervejs var ved at blive kogt som en hummer i sin egen bil. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 10. JUN 2022 • 12:01
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. JUN 2022 • 12:01

Folkeraceren Christina Steinlein vandt i pinsen et DM-løb på Nisseringen, selvom hun blev ramt af store udfordringer undervejs. I de første to heat røg sprinklerslangen af, så der kom vand i hele bilen - og det blev en varm fornøjelse.

Anden pinsedag deltog folkeracerne fra Teamvwrally i en DM-afdeling på Nisseringen ved Næstved. Det var kun Christina Steinlein og Torben Larsen, der stillede til start, da resten af teamet ikke nåede at få biler klar. Vejret var desværre ikke med de to kørere, for det regnede, og der var mudder over alt, da dagens ræs startede.

I første heat fik Christina en rigtig god start, men hendes indvendige sprinklerslange røg af i sidste omgang, så der var vand i hele bilen. Alligevel kom hun ind på en flot andenplads.

I andet heat kom Christina ligeledes godt fra start, men desværre røg sprinklerslangen af igen, lige efter starten gik, så hendes bil, køredragt og hende selv var helt gennemblødt. Ikke nok med, at der var to centimeter mudder på ruden, som ikke kunne komme væk uden sprinkler, så var der også 10 liter vand i bunden af bilen rundt om en varm kardantunnel.

Det var som et dampbad,
og uden udsyn
er det umuligt at køre bil,

så jeg måtte køre ud til siden
og desværre udgå

Christina Steinlein, Teamvwrally

– Så det var som et dampbad, og uden udsyn er det umuligt at køre bil, så jeg måtte køre ud til siden og desværre udgå, fortæller Christina Steinlein.

I tredje heat skulle Christina nu have en rigtig god placering for at komme i finalen, efter hun måtte udgå i første heat, og til alt held tog hun en heatsejr, og finalepladsen var reddet.

Heldigvis artede vejret artede sig, og banen tørrede op til finalerne. Her kæmpede Christina mod en anden stærk kører, som lå foran hende i de første fem runder, men en perfekt timing af det alternative spor i sidste runde gjorde, at hun kom foran og kunne nu til stor jubel kalde sig vinder af sæsonens tredje DM-afdeling i Ladies-klassen.

Folkeracere fra hele landet kommer til Bornholm

Torben Larsen gas den også gas i DM-afdelingen, og trods en punktering og en løs bærearm i første heat, så formåede han at køre sig til en plads i D-finalen. Her var der tæt kamp, og hans golf kunne kørte så hurtigt, som den kunne.

– Det var virkelig flot ræs, og han nærmest skubbede vinderen over stregen og fik en flot andenplads. Desværre er det jo kun vinderen, der går videre til næste finale, så ikke mere ræs i denne omgang til Torben, men sikke en præstation, fortæller Christina Steinlein.

Begge biler er uden de store skrammer og er nu kommet med hjem igen til Bornholm. Derfor kan Christina Steinlein og Torben Larsen nu bruge tiden på at gøre den nye (og godkendte) folkeracebane i Klemensker klar til brug, for allerede til september kommer der folkeracekørere og deres familier fra hele landet til Bornholm for at prøve den.

Næste løb for Teamvwrally er DM i rallycross i Tommelilla, hvor Tobias Larsen og Mathias Steinlein deltager.

Der var rejst hele syv servicefolk med fra Teamvwrally, som hjalp til med at få styr på bilerne, som blandt andet punkterede undervejs og blev fyldt med vand. Den mindste af servicefolkene var Silje Borgen på fire år, som er megastor folkeracefan. Privatfoto