Christiansen er i EM-finalen

Christiansen er i EM-finalen
Mathias Christiansen er i finalen til EM for blandede hold, som spilles i Vantaa i Finland. Arkivfoto: Ole Mik
| 19. FEB 2021 • 23:28
Jesper Gynther
Journalist

19. FEB 2021 • 23:28

Det blev et uhyre tæt opgør mod Tyskland, da Danmark fredag aften spillede EM-semifinale.

Allingeboen Mathias Christiansen og makkeren Alexandra Bøje var første danskere i aktion, og det blev ikke nogen god oplevelse for bornholmeren. Han spillede langt under niveau, og selvom Bøje leverede en flot præstation, var det ikke nok til at hive en sejr hjem.

18-21, 17-21 vandt det tyske par Mark Lamsfuss og Isabel Herttrich efter 42 minutter, og så var det danske landshold allerede under pres.

Derefter vandt de to danske singler – Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt – deres kampe, inden den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaaru tabte sin kamp. 

Derfor var det den danske damedouble, som skulle vinde den sidste og afgørende kamp, for at Danmark kunne vinde landskampen. Det lykkedes heldigvis, selvom det undervejs var ret spændende.

21-11, 18-21, 21-19 vandt danskerne således over Isabel Herttrich og Kilasu Ostermeyer, og dermed er Danmark klar til at spille EM-finale i morgen, lørdag, klokken 14.00 mod Frankrig.

 

Stolt dansk tradition ved EM

Danmark er forsvarende mester ved EM for blandede hold og har vundet de seneste tre gange i 2015, 2017 og 2019.

Danmark er med sine 17 triumfer ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange.

Hvis man har lyst til at se EM-finalen i tv, kan man tune ind på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY i morgen, lørdag, klokken 14.00.