Bornholmske fodboldpiger skriver historie

Bornholmske fodboldpiger skriver historie
Der var smil over hele femøren hos de nyuddannede dommere. Pressefoto
NOTITS | 8. DEC 2022 • 15:30
NOTITS
8. DEC 2022 • 15:30

De bornholmske fodboldpiger har skrevet et lille stykke dommerhistorie.

I en pressemeddelelse fra DBU Bornholm fremgår det nemlig, at 10 bornholmske piger/kvinder har taget dommeruddannelsen, hvilket er noget helt specielt, skriver DBU Bornholm.

– På landsplan er der 3300 dommere, under 80 af dem er kvinder og kun otte er under 18 år. I den her nye gruppe af bornholmske dommere, er ni af dem under 18 år, lyder det fra DBU Bornholm.

Der var i alt 25 tilmeldt til kurset i første omgang, og selvom det ikke var alle, der fik færdiggjort uddannelsen, var de alle inviteret af DBU Bornholm til en lille afslutning tirsdag med pizza og feedback på dommerkurset. Ikke alle havde mulighed for at deltage, men 10 nyuddannede dommere mødte op, hvor også dommerne Nikolaj Kristensen og Halil Durakovic var med og kom med gode tips og råd til pigerne.

– Du skal have mod på det og springe ud i det. Du skal bruge fløjten, markere og fra start opnå respekt på og uden for banen. Når man dømmer, har man en facade, der gør, at du kan udelukke kommentarer fra bænken og tilskuer. Selvfølgelig vil det påvirke i starten, og der vil komme dårlige oplevelser, men så er det vigtigt at bruge hinanden og få talt om det, rådgav Nikolaj Kristensen blandt andet.

DBU Bornholm glæder sig nu til at se de nye dommere i aktion på banen i fremtiden.