Bornholmsk politibetjent er blevet danmarksmester
Troels Thøgersen (tv.) har dyrket orienteringsløb siden 2016. Her ses han sammen med Flemming Munch Hansen fra Viking Atletik Orientering. Arkivfoto: Kenneth Jensen

ORIENTERINGSLØB | BORNHOLM | GRATIS
10. SEP 2021 • 18:32
Jesper Gynther
Journalist

Bornholmsk politibetjent er blevet danmarksmester

Troels Thøgersen har nu papir på, at han er den bedste politibetjent i Danmark til at løbe orienteringsløb

 

Onsdag blev der afviklet Det Danske Politimesterskab i orienteringsløb i Stenderup Skovene ved Kolding Fjord, og her gik det rigtig godt for Troels Thøgersen, der var den eneste repræsentant for Bornholms Politi.

Den 37-årige orienteringsløber snuppede guldet i konkurrence med syv andre politibetjente fra resten af landet på den ni kilometer lange mesterskabsbane i kategorien h-21.

– Det gik overraskende godt. Jeg lavede en enkelt fejl derude, hvor jeg smider i hvert fald tre minutter, men det var heldigvis nok til at vinde, fortæller Troels Thøgersen, der løb i tiden 1 time og 24 minutter, hvilket var 45 sekunder hurtigere end nummer to.

– Det er det bedste resultat, jeg nogensinde har haft til politimesterskaberne. Jeg var også med for nogle år siden, og det blev ikke særlig godt. Der var jeg også lige startet med at løbe o-løb, og nu løber jeg det på Bornholm næsten hver søndag, siger han og forklarer, at han begyndte til orienteringsløb i 2016, da han flyttede tilbage til Bornholm. Dog løb han også som ung dreng i AOK (Almindingens Orienteringsklub).

Hvad kan du godt lide ved orienteringsløb?

– Man kommer ud og oplever naturen på en helt anden måde. Man kommer til at løbe langt nogle gange, men man registrerer det ikke, fordi man har mange andre ting at tænke på, som at finde vej.

– Og så er det bare helt fantastisk. Jeg kan kun anbefale det, og der er løb på søndag! siger han med henvisning til, at han i weekenden deltager i Viking Atletiks orienteringsløb, som denne gang afvikles på Hammeren.

Guldmedaljen, løbeskoene og kort over ruten, som blev brugt til Det Danske Politimesterskab i orienteringsløb. PrivatfotoFlere nyheder