Bornholm har fået en ny idrætsforening

Bornholm har fået en ny idrætsforening
Landsholdsskytten Rasmus Engelhardt Lemvig er blevet valgt som formand for den nye skydeklub. Han står her ved en af de to 25 meter baner i Aakirkeby, som foreningen håber at få lov til at bruge til dynamisk skydning. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 22. MAJ 2022 • 11:12
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. MAJ 2022 • 11:12

I onsdags blev der afviklet stiftende generalforsamling hos Bornholms Dynamiske Skytter, som håber at kunne starte træning op inden for en måneds tid.

I den nye forening vil der blive dyrket dynamisk skydning, hvor man bevæger sig rundt på en bane og skyder med en pistol efter mål, som kan være foran, til højre eller til venstre for en. Træningen vil foregå på Amtsbanen i Aakirkeby, hvor to 25 meter baner i den næste stykke tid vil blive omdannet til dynamiske skydebaner.

Ni personer mødte op til den stiftende generelforsamling, mens flere desværre måtte melde afbud, da de var forhindret på grund af arbejde og andre aftaler. Referat fra mødet kan læses her.

Der er pt. seks medlemmer i klubben, som allerede har sendt ansøgning om optagelse til DGI, Dansk Sportsskytte Forbund og Dansk Skytte Union, ligesom man også har ansøgt politiet om en udvidet baneinstruks til de to baner i Aakirkeby.

– Så er det bare at vente tålmodigt på en godkendelse fra et af forbundene, siger Rasmus Engelhardt Lemvig, som blev udnævnt som formand for foreningen.

– Så i bund og grund er Bornholms Dynamiske Skytter rigtig godt på vej og forventer at kunne starte op inden for en måneds tid ud fra de meldinger, som vi får fra de forskellige instanser, siger han.

Hvis man er i tvivl om, hvad dynamisk skydning er, så kan man se denne video, som er fra de nordiske mesterskaber i 2016, som blev afviklet i København. Video: Youtube

Træning to dage om ugen

Planen er, at der skal være A+ træning om mandagen i seks timer og træning om torsdagen i tre timer hele året rundt. Den 10.-11. september er der desuden fastlagt en micromatch i dynamisk skydning med deltagelse fra det øvrige Danmark.

På den stiftende generalforsamling blev der også talt om muligheden for at dyrke øvrige skydediscipliner, og der var et ønske blandt deltagerne om, at der bliver planlagt aktiviteter indenfor disciplinerne, der ikke kræver licens.

Henning Andersen blev valgt som kasserer, og Wisti Juul Viborg blev valgt som bestyrelsesmedlem efter kampvalg.

Sådan ser logoet ud hos Bornholms Dynamiske Skytter, som efter planen kommer til at træne på Amtsbanen, som ligger i skoven på adressen Bygaden 35, Aakirkeby.