Rasmus Kristensen blev dobbelt målscorer for NB Bornholm mod Husum i Københavnsserien. Arkivfoto: Jesper Gynther
Af:
Jørn Larsen
NYHED | ABONNENT
30. APR 2022 • 19:11

NB Bornholm vandt lørdag 3-2 på udebane over Husum. Men det var lige før, nexøboerne satte en sikker 3-0-føring over styr.

Bornholms bedste fodboldhold, NB Bornholm, spillede ikke en af sine bedste kampe, da de lørdag mødte et Husum-mandskab, som var et stykke fra deres fordumsstyrke, så må man alligevel sige, at det var en flot og velfortjent sejr østbornholmerne vandt på udebane mod Husum.

Det altid hyggelige og stemningsrige hjemmebane hos Husum i Husumparken er normalt ikke det nemmeste sted at spille, men det påvirkede ikke NB Bornholm. Hjemmeholdet havde nok bolden mest kampen igennem, men NB Bornholm var i den grad mere effektive foran målet, og det er det, som er det afgørende i fodboldkampe og den magtede bornholmerne at løse perfekt.

Men de tre point kom til at holde unødvendigt hårdt, for selvom NB Bornholm kunne gå til pasuen med en føring på 3-0, så kom hjemmeholdet stærkt igen i kampens sidste kvarter med to scoringer, men nærmere kom de dog ikke. Og helt tæt på en udligning var Husum heller ikke.

– Nej, det var ikke nødvendigt at det skulle blive så spændende til sidst. Vi havde styr på det, men efter pausen blev vi for defensive, holdt ikke nok på bolden, lod os stresse unødvendigt og tænkte for meget på at score det fjerde mål i stedet for at spille bold, sagde en ellers ganske tilfreds NB træner Thomas Jørgensen efter kampen.

– Vi plejer ellers altid at være bedst i 2. halvleg, men i denne kamp var det modsat. Men det er en svær udekamp at spille her i Husum, så at vinde med 3-2 er stærkt og beviser, at vi er et godt hold, og at vi kan slå alle holdene i rækken.

Stor effektivitet i 1. halvleg

NB Bornholm fik også en drømmestart. Allerede efter to minutter spil spillede Nicolai Olsen bolden flot ind til Rasmus Kristensen og Rasmus Kristensen scorede sikkert til 1-0 med et velplaceret skud. Efter et kvarters spil var Rasmus Kristensen igen tæt på i en næsten identisk situation som ved 1-0 målet med Nicolai Olsen som ophavsmand igen, men her fik Rasmus ikke rigtig træf på bolden.

I 1. halvleg havde Husum bolden mest, men holdet manglede i den grad noget effektivitet oppe i front, noget de ellers altid har været berygtet for at have, så hjemmeholdet fik aldrig tilspillede sig helt store chancer i kampen mod et godt organiseret NB-hold i det defensive. Stor ros til Magnus Sonne, Alexander Graversen, Kacper Stukonis og Nicklas Harder og de to hårdt arbejdende Viktor Isidor og Christopher Munk.

Ligesom hjemmeholdets offensiv ikke var prangende, så var NB bornholms det heller ikke, men i de sidste minutter af 1.halvleg viste de igen tænder. En kæmpe fejl af Husums forsvar og målmand resulterede i, at Rasmus Kristensen kunne score sit andet mål til 2-0, og lige før pausefløjtet sendte Alexander Graversen bolden ind til Nicolai Olsen, og den altid farlige angriber scorede i to forsøg til 3-0.

Hårdt dømt straffespark

Efter pausen var det Husum som var mest på bolden, men uden på nogen måder at være dominerende, så tilspillede de sig også kun en farlige chance i de første 30 minutter, en chance hvor de sendte bolden på indersiden af stolpen. Men det var en lille advarsel for NB Bornholm, som nok følte sig lidt for sikker på sejren, for hjemmeholdet blev mere nærgående i kampens sidste kvarter.

Med et kvarter igen fik Husum et straffespark, da dommeren mente Magnus Sonne havde været lidt for hård over for en Husum-angriber. En hård dom set udefra.

– Om det var straffe eller ej, ved jeg ikke. Jeg er i en lille kontakt med spilleren, som jeg ikke rigtig vidste hvor var henne, så måske.., sagde Magnus Sonne efter kampen.

Husums Emil Ohmann scorede sikkert bag en sagesløs Magnus Madvig i NB's mål til 1-3. Husum fik også reduceret til 2-3 af samme spiller med små otte minutter igen, igen var Magnus Madvig chanceløs i målet, og dermed var en ellers sikker NB Bornholm-sejr pludselig i fare. Husum skabte da også lidt panik i NBs bagerste linjer i kampens slutning, men helt tæt på en udligning kom de aldrig. Dermed kunne NB Bornholm sikre sig en velfortjent sejr og er nu med i den øverste ende af tabellen hvor det er sjovest at være.

Tilbagevendte Rasmus stjal overskrifterne

For en gangs skyld måtte Nicolai Olsen, selvom han scorede et mål og lagde op til et andet, lade overskrifterne gå til sin angrebsmakker Rasmus Kristensen, som blev dobbelt målscorer og var dermed kraftig medvirkende til den lidt overraskende bornholmske sejr i Husumparken.

– Det er mine to første mål her i kamp nummer fem, efter jeg er kommet tilbage efter mit udenlands ophold på fire måneder. Så det var dejligt at få scoret nogle mål igen. Vi spillede en god 1. halvleg, blev for sikker på sejren og blev derfor presset fra 2. halvelgs start, og selvom vi godt vidste, de ville gøre det, så blev vores føring på 3-0 alligevel en sovepude for os.

– Men vi vandt til sidst og det er det der betyder mest, sagde en godt kæmpende og dobbelt målscorer Rasmus Kristensen efter kampen.

NB's træner ser da også positivt på de kommende opgaver.

– Nu møder vi rækkens nummer to Fremad Valby næste gang, en modstander som er et niveau over Husum, men det bliver en spændende opgave. Mine spillere har i den grad udviklet sig igennem sæsonen og vi bliver bedre og bedre og har bevidst flere gange, at vi kan spille op i mod selv de bedste hold i rækken, sagde Thomas Jørgensen.

NB Bornholm er ligger nu nummer fem i Københavnsserien med 26 point for 17 kampe og møder som nævnt Fremad Valby i næste runde. Den kamp spilles lørdag den 7. maj klokken 15.45 i Valby.

Kampfakta: Husum - NB Bornholm