Bålhytte, spa og landsholdsbold: Cykelhold blev rystet sammen

Bålhytte, spa og landsholdsbold: Cykelhold blev rystet sammen
Rytterne så Danmark spille VM-kamp mod Frankrig. Fotos: BHS-PL Beton Bornholm
NYHED | ABONNENT | 28. NOV 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. NOV 2022 • 05:30

Rytterne fra BHS-PL Beton Bornholm har i weekenden drukket varm kakao i en bålhytte ved Opalsøen og set VM-bold på storskærm i Rønne Idrætshal, så de kunne blive rystet ordentligt sammen forud for næste sæson.

Hvis man skal vinde noget sammen i en holdsport, er det vigtigt, at man kender hinanden godt og har det godt sammen.

Derfor har det bornholmske semiprofessionelle cykelhold, BHS-PL Beton Bornholm, fra fredag til søndag været på træningslejr på Bornholm, hvor der udover at blive cyklet to gange 100 kilometer også blev lavet forskellige teambuilding-øvelser.

– Det er vigtigt, at man kender hinandens stærke og svage sider, når man skal arbejde sammen ude på cyklen også, fortæller sportsdirektør Christian Juul Andreasen, som blandt andet havde givet rytterne en opgave, hvor de skulle lave mad sammen. En skulle stå for menuen, en skulle købe ind og en tredje skulle lave maden.

– De fik lavet en risret og kylling i karry, så det var forholdsvist simpelt, og det lykkedes okay. Alle fik mad, og der var ikke nogen, som var sultne, siger han.

Der var også en opgave, hvor rytterne skulle vælge en personlighedstype, inden de vidste, hvad de skulle lave, og her blev sportsdirektøren overrasket et par gange.

– Det var meget sjovt at se, at der var en, som havde valgt, at han skulle være chefen, og der tænkte vi, nå okay, det var overraskende. Men han lykkedes da rigtig godt med opgaven.

En social tur til en bålhytte var på programmet, da rytterne var samlet på Bornholm fra fredag til søndag. Langt de fleste af rytterne kommer ovrefra, og da mange af dem skal køre deres første sæson for holdet, skulle truppen rystes ekstra sammen.

Hyggetimer i spa

Der var også indlagt en del sociale aktiviteter, og derfor var holdet ude at gå en tur på Hammeren og drak varm kakao og spiste æbleskiver over bål ved Opalsøen.

– Og lørdag var vi inde og se landskamp alle sammen i Rønne Idrætshal, så det har virkelig stået på det sociale for at lære hinanden at kende, også fordi der er så mange nye ryttere i år, siger Christian Juul Andreasen.

Holdet var indlogeret på Hotel Griffen, og rytterne fik da også udnyttet lejligheden til at hygge sig i et par timer i hotellets spa.

– Det var en rigtig god og værdifuld træningslejr, hvor vi virkelig har fået noget ud af det både socialt og menneskeligt, og så har vi selvfølgelig også fået trænet sammen.

På hotellet blev der også talt om forventningerne til den kommende sæson.

– Men vi talte også lige så meget om holdets DNA og den vision, vi har med at drive cykelholdet, og hvad vi forventer. Vi har ikke noget konkret resultatorienteret mål endnu. Det kommer lidt senere om en måneds tid, når vi kender den nøjagtige kalender, fortæller sportsdirektøren og oplyser, at rytterne holdt ferie i oktober efter afslutningen på sidste sæson, og i november er træningen så småt startet op, hvorefter den gradvist vil blive hårdere og hårdere frem mod sæsonstarten i slutningen af marts.

Hvis man tror, at cykelryttere kun kan finde ud af at lave pasta, så må man tro om igen. BHS-PL Beton Bornholm-rytterne beviste i hvert fald, at de også kan finde ud af at lave risretter.