Annelise misser guldet - til gengæld fik hun en dejlig ferie på Lanzarote

Annelise misser guldet - til gengæld fik hun en dejlig ferie på Lanzarote
Annelise Eriksen (tv.) og Maiken Jørgensen kæmpede hårdt om den samlede sejr i Fri Bikeshops Søndergade 7' MTB cup. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 28. MAJ 2022 • 19:23
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. MAJ 2022 • 19:23

Kun et enkelt point skilte de to bedste kvinder i årets mountainbikecup. Dermed blev det afgørende, at andenpladsen - Annelise Eriksen - måtte melde afbud til en af de fem cupafdelinger, fordi hun skulle til ferie- og sportscenteret Club La Santa.

At man er mødestabil er ikke kun noget, ens chef går op i, det kan også afgøre sportskonkurrencer. Det så man et eksempel på, da Fri Bikeshop Søndergade 7' MTB cup blev afgjort lørdag eftermiddag i Sjælsmyre overfor Bornholms Lufthavn.

Her var der spænding om den samlede sejr i damemotion, hvor Maiken Jørgensen før finalen førte med 32 point, mens Annelise Eriksen havde 29 point. Der var 10 point til vinderen af finalen, så Annelise havde stadig mulighed for at indhente Maiken. Det lykkedes dog ikke. 

Annelise kom godt nok først over målstregen efter de otte omgange på den 1,6 kilometer lange rundstrækning og sluttede dermed cup-serien med 39 point, men da Maiken kom i mål som nummer tre, endte hun samlet med 40 point.

Det duer ikke, at man ikke kan vinde,
fordi man tager en uge til La Santa,
så det må vi jo planlægge lidt bedre

Der var dermed kun ét enkelt point forskel mellem de to, og Annelise ved godt, hvor hun kunne have hentet det. Hun måtte nemlig melde afbud til en af de fem cupafdelinger, da hun skulle til ferie- og sportscenteret Club La Santa på den spanske ø Lanzarote, som er en af de Kanariske Øer.

– Jeg kunne godt se, da vi fik planen for cupserien, at jeg kunne nok ikke vinde, fordi vi havde den ene gang, hvor vi var ude at rejse. Og man skal jo helst møde op alle fem gange for at få point nok. Men jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, siger hun og fortæller, at hun vandt de tre sidste cupafdelinger, men det var altså ikke nok til at indhente Maiken.

–  Sådan er det. Det er sjovt at være med, og det er jo primært derfor, jeg er her. Men man vil jo selvfølgelig gerne vinde, så jeg tager den bare næste år. 

Fortryder du at have taget på ferie?

– Nej, jeg kan godt lide at være på La Santa, det er jeg rimelig tilfreds med. 

Til den kommende sæson vil hun dog ikke tage på ferie, mens der afvikles cupafdelinger.

– Det duer ikke, at man ikke kan vinde, fordi man tager en uge til La Santa, så det må vi jo planlægge lidt bedre, siger Annelise Eriksen, som deltager i løbsserien sammen med sin mand, Karsten.

Med på podiet i damemotion var også Fie Rønne Nielsen (i midten), der blev samlet nummer tre i cupserien. Foto: Jesper Gynther

Ikke nemt at være mødestabil

Den samlede vinder Maiken Jørgensen er godt klar over, at hun kan takke Club La Santa for at have lokket Annelise fra at deltage i en af de fem cupafdelinger. For Annelise har kørt bedst, fortæller hun.

– Hun kører rigtig godt, og hun træner en del mere, end jeg gør lige pt., men jeg har været mødestabil og skrabet point sammen hver gang, og det vandt jeg så på, siger Maiken Jørgensen og indrømmer, at det kan være udfordrende at være så mødestabil, at man deltager i alle fem afdelinger.

– Det er ikke altid nemt. Man kan jo risikere at blive syg eller noget andet. Jeg mener også at huske, at der var en af cupsene, hvor jeg var temmelig forkølet.

– Vi havde også en enkelt konfirmation, som vi skulle til, men de havde så valgt at have ceremonien i kirken én dag og festen en anden dag, og så kunne vi nå at køre cuppen alligevel.

Den samlede sejr betyder meget for hende.

– Det giver da et eller andet, når man ligger og kører sammen, at man så løber af med sejren. Men hvis Annelise havde vundet samlet, så havde det også været velfortjent, for jeg er overhovedet ikke i nærheden af hende, når vi kører derude.

Hun håber samtidig, at flere kvinder vil deltage i cupserien i næste sæson, for der har kun været mellem fire og syv kvinder til hver afdeling.

– Vi ville godt være nogle flere, og man kan bare komme og være med, uanset om man nu synes, man er god nok eller ej, siger Maiken Jørgensen.

Hos herrerne vandt Jacob Schiøtt den samlede sejr. Her kører han over målstregen i finalen, som han også vandt. Video: Jesper Gynther

Podiet i sportsklassen. Den samlede vinder Jacob Schiøtt står yderst til højre. Foto: Jesper Gynther

De seks bedste i veteranklassen. Foto: Jesper Gynther

De fire bedste i ungdomsklassen. Foto: Jesper Gynther

Finalen blev kørt på en forholdsvis flad rute, men der var også steder, som voldte problemer for flere af rytterne. Video: Jesper Gynther