14-årige Frederikke vinder Ungepris

14-årige Frederikke vinder Ungepris
Frederikke Lindblad Jørgensen er vinder af Ungeprisen, og med prisen følger et kontant pengebeløb på 2.500 kroner. Ved hendes side står Ole Dreyer og Karen-Magrethe Hansen Bager, der er henholdsvis formand og direktør for DGI Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 19. APR 2021 • 18:05
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
19. APR 2021 • 18:05

IDRÆTSPRIS

Det er en blot 14-årig pige, der løber med DGI Bornholms Ungepris, oplyser idrætsorganisationen i en pressemeddelelse.

Dette års udgave af prisen går nemlig til Frederikke Lindblad Jørgensen, der til trods for sin unge alder allerede har påtaget sig trænergerningen for de yngste atletikudøvere hos Viking Atletik.

DGI Bornholms Ungepris tildeles en idrætsleder/træner, som er under 25 år, og med prisen ønsker DGI Bornholm at fremme og påskønne unges deltagelse i det frivillige foreningsliv.

– Det er prisen, hvor vi med anerkendelse af overlevering fra de rutinerede kræfter ser, hvordan et ungt menneske har taget imod udfordringen og stafetten, skriver DGI Bornholm i pressemeddelelsen.

Prisen blev delt ud mandag den 19. april klokken 17 på Rønne Stadion Nord i forbindelse med afvikling af et atletiknålestævne for børn. Prisen blev overrakt af formanden for DGI Bornholm, Ole Dreyer, og det skete naturligvis i selskab af flere repræsentanter fra Viking Atletik, herunder formanden for Viking Atletiks Atletikudvalg, Karina Juul Jensen.


Indstillingen:

Her ses Frederikke Lindblad Jørgensen med en lille flok atletikbørn. Privatfoto

Vi vil gerne indstille Frederikke Lindblad Jørgensen til DGI's ungepris.

Frederikke er en rutineret og dygtig atletikudøver til trods for sine kun 14 år. Hun har grebet muligheden for at give sine færdigheder videre til de yngste deltagere i Viking Atletik.

De seneste år har hun bidraget til atletikholdet med initiativ og tekniske færdigheder og har roligt taget taktstokken, hvis det var nødvendigt.

Frederikke startede som ganske ung til atletik og har opnået rigtig flotte resultater i blandt andet sprint og længdespring. Nu er hun blevet en af de mest rutinerede atleter, vi har i truppen, og da hun blev tilbudt muligheden for at blive træner for en gruppe børn, sprang hun til.

Hun har det sidste år været træner for den yngste gruppe af børn, der træner på Rønne Stadion Nord hver mandag og onsdag klokken 16-17. Frederikke er rigtig god til at planlægge træningen, så børnene opfatter træningen som leg. De springer, sprinter og kaster, og hvis hun mærker, at der er brug for det, så sættes en gang afsluttende rundbold eller stikbold i gang.

Atletikken har, som alt andet, været coronaramt, og vi har måtte ændre planer, som restriktioner og anbefalinger kom. Her har Frederikke også været klar på at komme med løsningsforslag til at holde træningen i gang på en god og forsvarlig måde. Og straks efter et par måneders nedlukning, har hun har stået klar mandag og onsdag på det vinterkolde stadion og budt de yngste atletikbørn velkommen.

På vegne af Viking Atletiks Atletikudvalg

Karina Juul Jensen