Tre gode råd til dig der skal flytte fra lejemål

SPONSORERET AF CLEWA.DK

Tre gode råd til dig der skal flytte fra lejemål

ANNONCE

Der sker oftest mange spændende ting i forbindelse med det at flytte ud af sin lejlighed. Når man flytter ud af et lejemål, så er det nemlig slutningen på et kapitel af sit liv, men samtidig også begyndelsen på et nyt. 

Når man flytter, så bør der derfor være plads til at kunne glæde sig over det nye sted, som man skal til, fremfor kun at kunne fokusere på de ting, som skal afsluttes, der hvor man flytter fra. For at gøre netop fraflytningen fra et lejemål lettere, så er der her tre gode råd, som kan være med til at gøre hele fraflytningen lettere. 

Bliv hjulpet med de mindre sjove opgaver
Der står i lejeloven, at et lejemål skal afleveres i den samme stand, som det blev overtaget i. Det betyder også, at det tit bliver nødvendigt at få klaret opgaver som for eksempel maling af lejligheden, hovedrengøring og andre ting i forbindelse med vedligeholdelse. 

Man kan ikke undgå at der er mange ting som man skal holde styr på og klare, når man flytter ud af et lejemål, og for at kunne gøre processen så let og overskuelig som mulig, så handler det derfor om at få hjælp til de ting, som man selv finder mindst overskuelige. 

Du skal aflevere lejemålet i samme stand, som da du overtog det, med undtagelse af almindeligt slid. Det er derfor ikke krævet, at du afleverer lejemålet i bedre stand end da du overtog det. Ønsker man at fedte lidt for udlejeren eller gøre lidt ekstra, så kan det det dog give lidt bonus point, hvis man for eksempel foretager sig en trappevask på trappen og entréen ved ens opgang. 

Vær grundig i indflytningsrapporten
Ønsker man at gøre fraflytningen så nem som mulig og undgå misforståelser eller uforudsete udgifter, så er det bedste man kan gøre for sig selv at udfylde indflytningsrapporten grundigt, så snart man overtager lejemålet. 

Indflytningsrapporten skal oftest udfyldes indenfor fristen på 14 dage fra overtagelsestidspunktet, og det er den bedste måde at beskytte sig selv på, så udlejer ikke kan hæfte dig for fejl, skader og mangler, når du flytter ud af lejemålet igen. 

Medbring en ekstra person til fraflytningstjek
Når du flytter ud fra lejemålet og din udlejer skal komme og føre syn på lejemålet, så kan det være en god idé at du medbringer en ekstra person til at være der sammen med dig og udlejer. 

Er man ung eller har man blot svært ved at håndtere mulige uenigheder, der kan opstå, så kan det være utrolig rart at medbringe en voksen eller person med erfaring, som for eksempel en forældre. På den måde undgår man at udlejer anklager for fejl, som man ikke er ansvarlig for.Flere nyheder