Tænk på miljøet når du køber julegaver

Tænk på miljøet når du køber julegaver
SPONSERET AF BYGREENCOTTON.DK |

ANNNONCE fra bygreencotton.dk

Der er meget fokus på miljøet, og hvordan vi behandler det. Særligt op til Black Friday og jul, som kan blive lidt af en forbrugsfest, er der meget snak om, hvor stor en skade det gør, når vi køber og køber uden omtanke for miljøet. Men det er svært at ændre på gamle traditioner, og de fleste kan nok blive enige om, at give og modtage gaver er en del af en god jul. Men hvis du handler med omtanke, kan du skåne miljøet for unødvendig skade. 

Hvis du vil give tøj i gave 
Når du skal købe tøj, er det en god ting at gå efter mærker, der sælger økologisk og bæredygtigt tøj. Der findes heldigvis mange miljøbevidst og socialt ansvarlige mærker - se eksempelvis By Green Cotton. By Green Cotton sælger lækkert økologisk babytøj, børnetøj og tøj til kvinder. Tøjet har diverse miljø- og sundhedsmærker, og det er ligeledes underlagt strenge certificeringer. Blandt andet er deres bomuld og uld GOTS Organic certificeret. Når du køber tøj som dette, sikrer du, at du har taget et godt valg for miljøet og dem, der skal gå med tøjet. 

Hvis du vil give legetøj 
Hvis der er børn i familien, der ønsker sig legetøj, kan det også sagtens gøres mere miljøvenligt. Når du skal købe legetøj, handler det om, at du skal have undersøgt, hvilke materialer det er fremstillet af. Eksempelvis findes der legetøj, der er lavet af bioplast, hvilket vil sige, at det er lavet af materialer fra sukkerrør. Du kan også se efter svanemærket, om det er dansk produceret, og om det er lavet af materiale, der er 100% genanvendeligt. Derudover findes der i dag et kæmpe udvalg af trælegetøj, som også er produceret med omtanke for miljøet. Ved at købe legetøj som er produceret med minimalt kemi, skåner du ikke bare miljøet, men du undgår også, at det barn som du forærer gaven til skånes for en masse unødvendig kemi. 

Køb brugt
Det fleste gaver kan købes brugt og stadig være i god stand. Ulempen ved at købe brugt er, at gaven ikke kan byttes. Men der er til gengæld en masse fordele, der vejer op for det andet. Når du køber brugt, har du både mulighed for at spare penge og skåne miljøet. Ofte kan du købe ting brugt i en stand, der er som ny. Der er mange, som sælger ting, der aldrig har været brugt. Det kan også være en person, der har lavet et fejlkøb, som de efterfølgende har fundet ud af, at de ikke har haft brug for. Det kan kræve, at du bruger lidt tid på at holde øje på diverse salgssider og salgsgrupper, men hvis du vil gøre en god handel, mens du gør noget godt for miljøet, så er genbrug en god mulighed.