Svært med at komme i gang med opgaven? Her er huskelisten for den gode opgave

Svært med at komme i gang med opgaven? Her er huskelisten for den gode opgave
SPONSERET AF ALPHATRAD.DK |

ANNONCE fra alphatrad.dk

Uanset om man går på gymnasiet, universitetet eller noget helt tredje, så har stort set alle prøvet at lave nogle større projekter eller opgaver. Særligt folk på universiteter har uden tvivl siddet med de helt store af slagsen i forbindelse med eksamener eller tværgående projektet.

For mange kan det dog være besværligt at komme i gang med opgaven. Det kan der være flere grunde til, men rigtig mange oplever, at mangel på struktur og overblik over projektets arbejdsprocesser er en stressfaktor. I denne artikel giver vi 4 gode råd, som man kan tage udgangspunkt i for at komme godt fra land med sin opgave uanset størrelse   

Lav et grundigt litteratur review
Vores første råd er nok mest relevant for studerende på universitetet eller andre, som skal lave selvstændige projekter og udarbejde problemformuleringer.

For mange kan det nemlig være svært at lave en god problemformulering, som er fundamentet for hele opgaven. En god måde at lave en god problemformulering er altid at få lavet et grundigt litteratur Review. Til dem, der ikke ved hvad er litteratur review, så går det ud på, at man undersøger, hvad der er skrevet om netop det emne, som kan selv tænker at skrive om.

På den måde finder man nemt inspiration til ens eget projekt, samt mangler i den skrevne littaretur, som allerede findes. 

Arbejd ud fra din problemformulering
Efter at have lavet dit litteratur review og din problemformulering, så er det tid til at begynde og arbejde på selve opgaven. Lige fra starten af dit projekt er der udelukkende en ting, som du konstant skal have i baghovedet – nemlig at arbejde ud fra din problemformulering.

Selve formålet med dit projekt er at besvare din problemformulering, og derfor skal alt det indhold der er i din opgave være relevant ift. at besvare din problemformulering på en eller anden måde.

Det er en rigtig god metode til at sikre sig, at man ikke fejlagtigt kommer til at skrive en masse fyld, som egentlig ikke er relevant ift. problemformuleringen.

Lav en god konklusion på opgaven  
Der er rigtig mange, som har svært ved at lave en god konklusion på opgaven, hvilket er ærgerligt, da det er et af de vigtigste afsnit i opgaven. Årsagen til dette er nemlig, at langt de fleste sensorer og undervisere læser konklusionen som det første for at få et indtryk af, hvad der er fundet ud af i opgaven.

Og det er ikke svært, for det er kun én ting, som man skal gøre, når man laver en konklusion - nemlig at besvare sin problemformulering. Man skal kort fortalt skrive et svar på det spørgsmål, som man stiller i sin problemformulering. Der er ikke noget opskrift på, hvordan dette gøres bedst, men det er det, som man skal have i baghovedet i enhver god konklusion. 

Brug noget tid på korrekturlæsningen
Når det sidste punktum er sat i opgaven, så begår rigtig mange den fejl at tro, at de er færdige og afleverer projektet alt for tidligt. Mange bruger nemlig ikke den nødvendige tid på at rette korrektur på opgaven. Mange stave- og grammatikfejl giver et dårligt indtryk af opgaven, og det kan nemt være en faktor, som gør, at man får en lavere karakter end hvad indholdet ellers er berettiget til.  

Korrektur har dog den ulempe, at det er tidskrævende og kræver en vis viden om sprog og grammatik. Hvis man ikke ønsker at bruge tiden på det eller ikke har de rette kompetencer, så kan man benytte et professionelt bureau som Alphatrad til korrekturlæsning af sin opgave. 

Fordelen ved at bruge et oversættelsesbureau til korrekturlæsning af sin opgave, er at man sparer tid og at man er sikker på, at kvaliteten er i top.

Hvis du følger disse råd i denne artikel, så er du allerede godt rustet til at skrive den gode opgave.