Start lejrbålet med et ildstål

SPONSERET AF SURVIVALSTORE.DK

Start lejrbålet med et ildstål

ANNONCE fra survivalstore.dk

Elsker du livet udendørs og har du en stor fascination for det vilde outdoorliv, så er du ret sikkert også typen der vil vide hvordan man bedst får startet op for et bål, når man er kommet afsted uden noget fyrtøj. Du kan her blive klogere på, hvordan du bedst kan sikre dig et godt og solidt lejrbål der ikke bare sådan går ud igen.

Brug et ildstål til at lave gnisterne
Når man skal bygge et godt bål op, som ikke bare skal gå ud igen med det samme man rejser sig fra det, så handler det meget om at have en vis portion tålmodighed i første omgang. Dernæst kan der være ting som er gode at have med på farten, som gør det hele lidt lettere og her er det for mange snyd, hvis der er tale om fyrtøj eller tændstikker, for det behøver du slet ikke for at kunne lave et godt lejrbål.

Et værktøj der er smart at have med i rygsækken, når du begiver dig afsted ud i det blå, er det der kaldes for et ildstål. Et ildstål fylder ikke meget og det er din måde at lave ild på, på en helt naturlig måde. Et ildstål skal hjælpe dig med at lave de gode gnister som du har brug for, når du har fundet det brænde der skal futtes af. Her finder du blandt andet Danmarks største ildstål og at det er et af de største, er ikke nogen dårlig ting.

Med et stort ildstål sikrer du dig bedre gnister, så du lettere kan få gnisterne til at fange det materiale du har fundet til dit bål. Det er stadig ikke så stort at det er generende at gå rundt og bære på og med de nyere modeller ildstål, får du samtidig nogle kompakte løsninger, der er fine både i en ud-pakket og nedpakket tilstand.

Den sikre måde at få lavet et godt bål
Hvis du ikke er så heldig at have et ildstål og alligevel er meget imod at tage et fyrtøj i brug, så kan du stadig få lavet gnister nok til bålet med naturens helt egne redskaber som f.eks. flintesten, men denne metode er virkelig svær og hvis man i forvejen vil sikre sig at det ikke er her at turen ud i det blå skal spænde ben, så er det bare at få fingrene i det ildstål i stedet.

Når du har sikret dig et ildstål til din tur, så er det godt at vide hvad der egentlig er godt bruge som brænde til bålet, for der er stor forskel på hvad der fungerer at starte med og slutte med. Du bør derfor starte din vandring med at holde øje med de forskellige træer du passerer. Kommer du forbi birketræer, så er barken herfra guld som du kan bruge til dit bål.

Det er måske ikke store flapper, men det er også fint at nøjes med en masse små stykker tynd bark fra birketræet. Disse skal du starte med at tænde med de gnister der kommer fra dit ildstål og når du kan se at ilden har fat, kan du stille lægge nogle pinde på. Start med de helt små pinde og byg roligt op derefter.Flere nyheder