Sådan passer du på dine blomster

SPONSERET AF BLOMSTERVERDEN.DK

Sådan passer du på dine blomster

ANNONCE

Overalt omkring os ser vi blomsternes skønhed. Uanset om det er i en have eller i butikken, er de dragende og fascinerende. Men når det kommer til vores hjem, er der mange, der ikke tænker på at passe dem ordentligt. Vi glemmer ofte, at det er noget, der kræver pleje og opmærksomhed ligesom alle andre levende ting, og hvis det forsømmes, vil det hurtigt dø ud. I denne artikel får du et par gode råd, til hvordan du kan få dine blomster til at leve længere.

Giv dem opmærksomhed

Du har måske hørt om folk der taler til deres blomster og der giver dem opmærksomhed den vej. Det lyder måske dumt, men der er faktisk noget om snakken. Undersøgelser har vist, at blomster der er vokset op i et positivt miljø, lever længere. Så næste gang du er i nærheden af dine blomster, kan du måske fortælle dem noget sødt, og sørg for, at de kan høre det. Du kan eventuelt også spille musik for dem.

Vand dem regelmæssigt

Det er vigtigt at dine blomster får nok vand. På grund af deres sarte natur er dine blomsters rødder særligt udsatte for at tørre ud. Det er let at glemme, at de altid har brug for vand, men du bør forsøge at huske det, for hvis du ikke gør det, vil dine blomster hurtigt miste deres farve og blive svagere, men pas på med ikke at over vande dem.

Sørg for at de får nok sollys

Andre måder at passe på dine blomster på er at sørge for, at de får nok sollys at vælge planter med et mindre behov for vedligeholdelse (f.eks. sukkulenter) og at tilføje lidt jord omkring deres rødder, så de ikke tørrer ud for hurtigt. Dine blomster kan dog også få for meget sol, så sørg derfor for at de også bliver taget ind i skyggen regelmæssigt, så du undgår at de falmer og dør ud.

Sørg for at købe blomsterfrø- og løg der passer til klimaet

Nogle blomsterfrø- og løg, kan man bare smide i jorden og så passer de stort set sig selv, mens andre kræver lidt mere opmærksomhed. Så undersøg det på forhånd, eller køb i en butik, der ved, hvad de sælger. Hvis du f.eks. leder efter specifikke arter, som f.eks. krokus, så kan du finde krokusløg her.

Det er ikke så svært

Det er ikke raketvidenskab at få blomster til at gro. Du får større nydelse og glæde ved dine blomster, hvis du sørger for at vande dem ordentligt, sørge for at de får den rette mængde sollys, og generelt passe på dem. Så kan de glæde både dig, og som gave til familie og venner.Flere nyheder