Legetøj, der er både lærerigt og sjovt på samme tid

Legetøj, der er både lærerigt og sjovt på samme tid
SPONSORERET AF WWW.BORNENESKARTEL.DK |

ANNONCE FRA www.borneneskartel.dk

Kan man lære og lege på samme tid? Selvfølgelig kan man det. Der findes masser af legetøj, der både stimulerer dit barns udvikling og som samtidigt er sjovt at lege med. Børn lærer bedst gennem leg, så hvorfor ikke udnytte det til for eksempel at lære om tal, bogstaver, biologi og geometri? Nedenfor får du tre gode bud på legetøj, som der hurtigt går mange timer med at lege med, men som også udvikler dit barn på forskellige måder.

Schleich dyr
Vil du lære dit barn om biologi og dyreriget, så bør du helt sikkert kigge nærmere på Schleich dyr, som er naturtro og livagtige dyr af hård plastik. Du finder alt fra dyr fra den afrikanske savanne til bondegårdsdyr og dinosaurer. Fra børnene er helt små, kan du bruge dyrene til at lære barnet om dyrenes lyde og udseende. Når barnet bliver ældre, kan I begynde at tale om, hvor dyrene bor, hvad de spiser, og hvad deres unger hedder. Tegn et stort verdenskort og placér dyrene efter, hvor de bor. Sortér dyrene efter, om de er plante- eller kødædere. Dyrene giver anledning til mange gode snakke, som bliver mere avanceret i takt med, at barnet bliver ældre. Der er masser af muligheder for at lære og lege på samme tid med Schleich dyr.

Magnet legetøj
Der findes mange forskellige typer af magnetisk legetøj til børn, for eksempel de kendte Magna-Tiles. Det er sjovt for selv små børn at se magneterne blive tiltrukket af hinanden eller skubbe hinanden væk. Barnet lærer om magnetisme på en sjov og simpel måde ved at lege med magnetisk legetøj, og det er en god måde at tage fat på de mere naturvidenskabelige emner gennem leg. Ved at lave konstruktioner lærer barnet om former, symmetri, vinkler, og om hvordan man laver konstruktioner, der holder. 

Spil
Der findes brætspil til børn i alle aldersklasser, selv til ret små børn. Brætspil er en sjov familieaktivitet, men der er også meget læring at hente i brætspil. Barnet lærer, hvordan man følger regler, og hvordan man venter på, at det bliver ens tur. Det er også en god måde at lære, at man sommetider taber i spil, og at man sommetider vinder. Gennem spil lærer barnet let at genkende de forskellige tal og bogstaver, så udover at det er hyggeligt at samles om som familie, er det også en aktivitet, der understøtter barnets udvikling på mange forskellige måder.