Ikke alle trætyper egner sig til brug i det nordiske klima

FROESLEV.DK • GRATIS

Ikke alle trætyper egner sig til brug i det nordiske klima

ANNONCE
Hvis du står over for at skulle bygge en terrasse, en træfacade eller tilmed et helt hus, er der rigtig mange overvejelser, du skal gøre dig. En af de mest vitale overvejelser, er dog, hvilken af de mange forskellige trætyper, der er det rette valg.

Der findes rigtig mange trætyper, der kan bruges til denne type formål, men det er ikke alle, der er lige ideelle til formålet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er klar over dette, da du ellers kan risikere at vælge en forkert type træ, hvilket du selvsagt skal undgå.

Er du ikke overbevist om, at du har kompetencerne til at vælge en passende type træ til din nye terrasse, facade e.l., er det vigtigt, at du allierer dig med en professionel. Det er dog ikke en nødvendighed, hvis blot du bruger tid på at sætte dig godt ind i, hvad der er det bedste valg.

Thermowood er et ideelt valg

Thermowood er en type træ, der er blevet behandlet med høj varme og vanddamp. Det bliver produceret på basis af brugen af høj temperatur og vanddamp. Det fører flere fordele med sig, men det handler primært om, at det forhindrer træet i at brænde.

Under processen bliver alle sukkerstoffer fjernet fra træet, hvilket også medfører, at selve cellestrukturen i træet bliver forandret. Det fører blandt andet den fordel med sig, at råd og svamp ikke kan sætte sig i træet. Det er selvfølgelig en fordel i et klima, som det vi har i Danmark.

Ikke nok med det, så kan thermowood også bryste sig af at være meget formstabilt. Samlet er dette med til at gøre, at det er en type træ, der egner sig rigtig godt til brug i det nordiske klima. Det er især noget, der viser sig i de fugtige sæsoner.

Det er selvfølgelig ikke noget, der betyder, at det er den rette løsning for dig. Det afhænger af flere forskellige ting. Det er dog værd at se nærmere på, da det netop er en ideel type træ i et hav af sammenhænge, hvorfor der også er en god chance for, at det er ideelt for dig.

Er også et meget bæredygtigt produkt

Det er selvfølgelig også værd at fremhæve, at thermowood er et meget bæredygtigt produkt. Det skyldes, at der ikke bliver gjort brug af nogen former for kemikalier i forbindelse med produktionen af den respektive trætype.

Det er ikke alle, der vægter det højt, at der er tale om et bæredygtigt produkt, men er du én af dem, der gør, så er thermowood også noget for dig. Det handler dog ikke kun om, at der ikke er gjort brug af kemikalier i produktionen af træet.

Det handler i lige så høj grad om, at der er et meget lavt energiforbrug under produktionen. Det er også med til at gøre det mere bæredygtigt. Det vidner selvfølgelig også om, at der er en lang række fordele ved at vælge netop denne type træ til det projekt, du skal i gang med.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.