Idéer til din nye spisestue

SPONSERET AF NATURPLANK.DK

Idéer til din nye spisestue

ANNONCE

Spisestuen er det sted hvor familien samles efter en hektisk dag på arbejdet, men også der man får gæster på besøg ved særlige lejligheder. Rummet fortjener helt sikkert samme opmærksomhed som alle andre rum i hjemmet. Derfor er det også vigtigt, at man indretter rummet, så det er praktisk og funktionelt, men på samme tid hyggeligt og inspirerende. Alle spisestuer er forskellige, så det kan naturligvis være en udfordring at finde den helt rigtige indretning til din spisestue. Men med den rigtige inspiration, planlægning og viden kan du sagtens skabe en spisestue lige efter dit hoved. Herunder finder du en guide til hvordan du indretter din nye spisestue. 

Grundelementerne
Din spisestue bør som udgangspunkt indeholder tre grundlæggende elementer: spisebordet, stolene og noget belysning af en art. Spisebordet er højst sandsynligt det største element, og her kan du vælge alt fra plankeborde til det klassiske stilrene spisebord. Det er kun fantasien der sætter grænser! Vælger du eksempelvis et mørkere spisebord af træ, kan du vælge mørke spisebordsstole der passer til bordet. Hvis du ønsker lidt kontrast, kan du med fordel smide et tæppe over spisebordsstolene. Dette tilføjer også lidt ekstra komfort til et ellers praktisk rum. En skænk til spisebordet er heller ingen dum idé! 

Leg med farver 
Borde, stole og lamper fås ofte i neutrale, træagtige farver, så hvis du gerne vil pifte rummet lidt op, bør du overveje at slå dig løs med farver. Mange vælger den klassiske hvide eller neutrale vægfarve, men det kan altså hurtigt blive koldt i et stort rum. Hvis du gerne vil tilføre lidt farve til rummet, kan du eksempelvis starte med at farve en enkelt væg i en spændende farve - husk dog på, at du hurtigt kan blive træt af denne farve! Derfor kan det være en god idé at starte med den ene væg, hvorefter du altid kan male de resterende vægge! 

Detaljerne
Når du indretter din spisestue, skal du også huske på at skabe en god stemning i rummet, så du og dine gæster får lyst til samvær og hygge. Her bliver den rette belysning og de helt rigtige detaljer essentielt. Belysningen skal sikre nok lys til at man kan se og opleve maden og hinanden, men alligevel være nok dæmpet til at man får skabt en hyggelig atmosfære. Tæpper og planter kan også være med til at skabe netop denne stemning i rummet, så vær ikke bange for at investere i et kæmpe tæppe der kan ligge under spisebordet. Sådan får du samlet området til en lille hyggelig krog, også selvom spisebordet står midt i rummet!  Derudover forbedrer et tæppe akustikken i rummet - blot en kæmpe fordel når man har gæster! 

 Flere nyheder