Hvorfor er det vigtigt at passe på sine tænder?
SPONSERET AF ORIS.DK • GRATIS

Hvorfor er det vigtigt at passe på sine tænder?

ANNONCE

Dine forældre har med sikkerhed fortalt dig mange gange i løbet af din barndom, at du skal passe godt på dine tænder. Hvis ikke du børster dem 2 gange dagligt, så rådner de.
Som barn gider man ikke altid at børste tænder, og kunne man slippe helt uden om, så gjorde man også det – for det er jo kedeligt, ikke?
Men vær nu glad for, at dine forældre har været på nakken af dig når det kommer til at børste tænder, for det betyder ikke blot at du i dag har pæne tænder – nej, det betyder også at du slipper for dyre tandlægeregninger når du bliver ældre!
Så hvorfor er det er vigtigt at børste tænder? Er det blot for at tænderne holder sig vide, eller er der andet bag? Vi kigger lidt nærmere på hvorfor det er vigtigt at børste sine tænder grundigt, og hvordan man skal bære sig ad i denne artikel.

Dårlige tænder kan betyde smerter og store regninger

Først og fremmest er det vigtigt at børste tænder fordi dine tænder har godt af det. Tænk over det – vi bruger vores tænder utallige gange dagligt, og ligesom alt andet du bruger ofte, hvis ikke du tager vare om disse ting, så bliver de med tiden dårlige og skal udskiftes. Derfor er det altså vigtigt at man passer på sine tænder dagligt, således man undgår dyre regninger i fremtiden, og smerter når man spiser.

Isninger når du spiser noget koldt, noget varmt eller imens du børster tænder kan være tegn på, at du ikke har gjort dit job ordenligt – eller måske har børstet tænder for voldsomt. Det er derfor altid vigtigt at man ved hvad man laver, og hvorfor man gør som man gør, så man ikke gør noget forkert. Tøv ikke med at tage kontakt til din tandlæge, eller hvilken som helst tandlæge for den sags skyld. Jeg er sikker på, at om end det er en tandlæge i Lyngby, eller en tandlæge i Sønderjylland, så har de altid lyst til at svare på et par korte spørgsmål.

 Der er mange forskellige måder at børste tænder på

Grunden til at du altid skal kontakte din tandlæge hvis du er i tvivl, er nemlig at du sagtens kan gøre det forkert, og gør du først noget forkert, så kan du skade dine tænder. Hvis du f.eks. børster dine tænder for voldsomt – altså for hårdt – så kan du presse dit tandkød ned fra din tandrod, og det kan ikke komme tilbage igen, hvilket så forsager isninger. I et sådan tilfælde kan det være en god idé at bruge en el tandbørste, eller en blødere normal tandbørste, og så ikke børste alt for hårdt. Ofte skal der mindre kraft til end man først lige antager.
Mere fart på i Nyker end i Rønne
4. MAR 2021 • 08:52 • GRATIS

Mere fart på i Nyker end i Rønne

Mercedes fik ridser i lakken
4. MAR 2021 • 08:51 • GRATIS

Mercedes fik ridser i lakken

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.