Hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse?

SPONSERET AF BEGRAVELSESGUIDEN.DK

Hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse?

ANNONCE

Du har måske hørt om både begravelser og bisættelser, og muligvis undret dig over hvad forskellen på de to begivenheder er. Dette er også forståeligt nok, fordi selvom det umiddelbart omhandler det samme emne, så er en bisættelse ikke det samme som en begravelse. Er du også forvirret over disse to begreber, så kan du få svaret på spørgsmålet, ved at læse denne artikel.

Begravelse
En begravelse er, som ordet antyder, en begivenhed hvor man bogstavelig talt begraver den afdøde, ved at lægge dem i en kiste, som bliver sænket ned i et hul i jorden, og som efterfølgende bliver overdækket med jord. Til en begravelse vil man også i nogle tilfælde opleve, at der ikke er nogen ceremoni i kirken, men at hele den kirkelige handling bliver afviklet på selv gravstedet. I dette tilfælde skal det aftales med præsten.

Bisættelse
Modsat en begravelse, så graver man ikke nogen ned i jorden til en bisættelse, i hvert fald ikke i første omgang. Dette kan der være flere grunde til. Det kan være at den afdøde eller de efterladte ønsker at afdøde skal brændes, og asken herefter spredes eller graves ned på kirkegården. Selve ceremonierne til en bisættelse og en begravelse minder dog utroligt meget om hinanden, når det kommer til selve udførelsen.

Hvilken type skal man vælge?
Det er ikke noget andre kan svare på, men er i stedet et spørgsmål som kun de efterladte i fællesskab kan beslutte. Hvis den afdøde havde et testamente hvor vedkommende ønsker at enten blive begravet eller bisat, så er spørgsmålet kun om man vil ære den afdødes ønske eller ej, men hvis der ikke findes nogen sidste vilje, så er det noget i som familie skal tale om, indtil i alle er enige om hvad der er det bedste for jer.

Hyr en bedemand
Hvis I gerne vil undgå at stå med byrden alene, når det kommer til at planlægge og vælge hvilken type ceremoni i ønsker, så kan i med fordel hyre en bedemand. Deres store erfaring gør at de er det bedste valg, når det kommer til rådgivning i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse. De kan sågar hjælpe med at finde de bedste blomster, og hjælpe til med at vise de deltagende i begravelsen, til deres pladser i kirken eller i kapellet. Bedemanden er også den der står for at gøre afdøde i stand, og transportere vedkommende, til kirken eller kapellet, og til kirkegården eller krematoriet.’Flere nyheder