Husk dit ESTA visum når du rejser over Atlanten til USA

SPONSORERET AF ESTA.DK

Husk dit ESTA visum når du rejser over Atlanten til USA

ANNONCE:

Det er endnu ikke muligt at rejse over Atlanten og komme ind i USA som turist pga. de gældende restriktioner i forbindelse med Covid19, men hvis du er sikker på at du skal afsted med det samme det bliver muligt, så er det vigtigt at du husker at have din rejsetilladelse dertil på plads.

Gør brug af din elektroniske rejsetilladelse når du skal til USA

Inde på hjemmesiden ESTA.dk, kan du blive oplyst om, hvad der er af krav til dig som dansker, når du gerne vil rejse til USA på et ESTA. ESTA er din elektroniske rejsetilladelse, der giver dig lov til at opholde i USA i op til 90 dage og det er et krav at du har sådan en om du skal arbejde eller bare afsted som turist.

Det var i gamle dage nødvendigt at søge om et visum, når der var tale om ophold i USA, men Danmark er et af de lande der nu er kommet på den liste, der fortæller hvilke lande der er visumfrie ved indrejse til USA og giver dig derved mulighed for at søge om et ESTA i stedet.

Der følger mange fordele med en ansøgning om et ESTA. Det er for det første meget hurtigere, men du kan også klare hele processen elektronisk og ender til sidst ud med at have selv dit ESTA elektronisk. Det vil sige at du ikke behøver en udskrift af dit ESTA, som kun vil være endnu en ting der skulle holdes styr på under rejsen og opholdet.

ESTA er et krav selv når du kun kort mellemlander i USA

Du skal bruge et ESTA uanset om du har planer om at opholde dig for en kort stund eller en længere periode i op til 90 dage i USA. Med det samme man krydser grænsen til USA via. en form for en havn, er det derfor vigtigt at huske at have dit ESTA.

Mange tror ikke at de skal bruge et ESTA til USA hvis der bare er tale om en hurtig mellemlanding før man flyver videre til den egentlig destination udenfor USA og selv folk der begiver sig afsted på krydstogter, bliver overraskede over, at det også er et krav, men det er det nu en gang.

Vær i god tid i forhold til de praktiske ting

Det tager ikke lang tid at få sit ESTA fra man har søgt om det. Hvis du ved at du kan acceptere alle kravene der er til ansøgere på forhånd, kan du forvente at få dit ESTA indenfor 72 timer. I de fleste tilfælde oplever folk dog at modtage deres kvittering og ESTA på mailen ganske få timer efter ansøgningen, men du må ikke forvente at det er i dit tilfælde også.

Det er i det hele taget en god idé at være lidt på forkant med alle de vigtige rejsedetaljer og du kan kun takke dig selv, når du eliminerer så mange af de praktiske ting i god tid, så du ikke risikerer unødig stress og jag få dage op til afrejse. Det kan f.eks. være at du bør tjekke dit pas i forhold til gyldighedsperiode, for det er ikke altid at det kan fornyes på dage. I de pressede perioder vil borgerservice behandle i en periode der løber sig over uger.

Netop det med passets gyldighed er vigtig at komme i forkøbet med. Der er selvfølgelig mulighed for at få passet i behandling som en hasteopgave, men hvis der er andre end dig der har behov for dette, er det stadig uvis om det kan nås for dig inden du skal rejse, hvis du er i sidste øjeblik.

Først pas – så ESTA

Du bør først søge om dit ESTA når du er sikker på at dit pas er gyldigt for hele den relevante periode. Det er nemlig når lufthavnspersonalet scanner dit pas, at de bliver oplyst om hvorvidt du har din ESTA eller ej. Har du fået nyt pas siden du søgte om et ESTA, er der også et nyt pasnummer og dit ESTA er derfor ikke længere gældende.

Hvis du ved at dit pas ikke udløber foreløbig, så kan du i hele passets gyldighedsperiode i op til 2 år vide dig sikker på at dit ESTA er gyldigt. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at være i god tid med at få søgt om dette, hvis bare du husker rækkefølgen på, hvad der giver mening for dig.Flere nyheder