Hold humøret oppe
SPILKONGEN.DK • GRATIS

Hold humøret oppe

ANNONCE

Det seneste år har budt på mange komplikationer, som ikke kun har været en udfordring for samfundet, men også en udfordring for det enkelte individ. Med lukkede caféer, uddannelser, institutioner og arbejdspladser har det været svært at skulle tilpasse sig en ny hverdag. Biologisk set er vi mennesker sociale skabninger, og har brug for hinanden, for at vi selv kan fungere. Nogle mennesker er blevet ramt hårdere af nedlukningen end andre. Nogle ser muligheder i at arbejde hjemmefra, mens andre føler sig tvangsindlagt i deres eget hjem - og begge ting er selvfølgelig helt normale. Men det kan være svært at holde humøret oppe, når tingene ikke er som de plejer. Artiklen her vil give dig nogle gode råd til, hvordan du kan holde humøret oppe. Læs med, og se om du kan blive inspireret. 

Træning

Når vi føler os trætte og uoplagte, kan det være fordi at kroppen mangler nogle af de hormoner, der giver energi og lykkefølelse. Derfor er det vigtigt, at hvis man er i en tid hvor man er ked af det, at man husker at røre sig. Det kan være en rask gåtur, løbetur eller styrketræning - eller noget helt fjerde. Når vi træner, udskiller kroppen nemlig forskellige hormoner. Det er blandt andet endorfiner, dopamin og serotonin. Niveauet af disse hormoner bliver øget i din hjerne, og giver dig en følelse af lykke, energi og motivation. Så efter en lang dag, kan det altså betale sig at komme ud og røre sig lidt, så man kan få fyldt op på lykke-tanken igen. 

Lav noget, der gør dig glad

Det er også vigtigt, at du giver dig selv lov til at lave noget, som gør dig glad. Hvis det eneste du laver er rengøring, vasketøj og madlavning er det klart, at humøret måske ikke er på sit højeste. Det kan være, at du er glad for at strikke, bage eller måske bare se en god film i fjernsynet. Det kan også være, at du er glad for sport og det at oddse: så kan du jo gøre dig selv klogere på emnet og få nogle gode EM odds tips. Når vi laver noget, der interesserer os, bliver vi mere motiveret og glade - så det er derfor vigtigt, at du husker dig selv og ikke blot koncentrerer dig om dine omgivelser.

Snak med nogen

Det kan enten være en god ven eller en professionel - men det er vigtigt, at hvis du har meget på hjerte, at du får snakket med nogen om det. Det kan også være en god idé at føre dagbog, og få dine mange tanker ned på papir. Men vigtigst af alt, så er du ikke den eneste, som synes at det at være hjemme er træls - og det er også helt legitimt at være ked af, at skulle være indendøre så meget. Det er der meget få af os, som er vant til.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.