Disse ting skal du huske på, når du indretter dit barns første børneværelse 

SPONSERET AF BYDAHLLIVING.DK

Disse ting skal du huske på, når du indretter dit barns første børneværelse 

ANNONCE

Har dit barn nu ramt alderen, hvor tiden er kommet til at skabe et bedre og mere effektivt børneværelse? Så er du ikke den første, og heller ikke den sidste, som skal på arbejde med at finde den helt rigtige indretning, og i denne artikel kan du finde tre gode råd, som kan hjælpe dig godt i gang med processen, når du skal sortere gennem forskellige typer af bogreoler til børn og gulvtæpper til leg. Så kan du være sikke rpå, at du indretter dit barns værelse så effektivt og praktisk som muligt, mens du stadig bevarer alle de sjove elementer, som hører sig til på et børneværelse. 

Giv dit barn så meget indenfor rækkevidde som muligt

Når du skal indrette dit barns første børneværelse, så er det vigtigt, at du indretter efter,a t dit barn kan nå så mange af detss egne ting som muligt. Dette er vigtigt, da det lærer dit barn selvstændighed, og det vil være nemmere for dit barn at finde de ting, som det har behov for i øjeblikket. Dette betyder ikke, at alt skal være i børnehøjde, men det er vigtigt, at så meget som muligt er tilgængeligt for, at dit barn kan lære at finde egne ting på eget værelse. 

Indret praktisk og nemt

Indretningen i et børneværelse skal være praktisk og nemt. Det er derfor en god ide, at du indretter efter, hvad der er nemt at gøre rent, da børn som oftest både roder og griser mere til end voksne mennesker, og derfor bør værelset også reflektere, at det er nemt at holde rent. Derudover bør du indrette børneværelset efter, at det er nemt at finde alle de forskellige typer legetøj, tøj og andet, som der er behov for på værelset, og indretningen bør derfor være organiseret simpelt og effektivt. Dette kan være med reoler med udtrækkelige kasser, eller det kan være med helt åbne hylder, hvor der er plads til alle barnets ting. 

Indret med farver og forskellige materialer

Det kan hurtigt være fristende at indrette børneværelset i samme stil som resten af hjemmet med klar linjer og rolige jordnære toner, men dette er ikke nødvendigvis det bedste for dit barn. Det er videnskabeligt bevist, at børn lære bedre gennem farver og forskellige typer af materialer, som tæpper, træ, puder og meget andet, da det giver variation for blikket og for hænderne. Du bør derfor indrette dit barns værelse med så mange sanseindtryk som muligt, uden at det bliver for meget for dig og resten af familien at se på. Flere nyheder