Derfor skal du tage regelmæssigt til tandlægen

Derfor skal du tage regelmæssigt til tandlægen
SPONSERET AF LINDBERGTAND.DK

ANNONCE fra lindbergtand.dk

Du skal sørge for at passe rigtig godt på dine tænder. Det er nemlig nogen, du skal have resten af livet. Mundhygiejne spiller en stor rolle, men det gør besøg hos tandlægen også – og sommetider kan det være svært at tage sig sammen til at få bestilt en tid.

En af de ting, som måske kan være med til at gøre det lidt nemmere at komme afsted til tandlægen, er at finde en tandlæge, som man føler sig tryg ved. Nogle tandlæger har et primært fokus på at skabe en tryg og rolig atmosfære, og en af dem er Lindbergtand.dk, der ligger i Risskov, Aarhus. Led efter en tandlæge, der ligesom Lindbergtand har dig i fokus, så du altid føler dig i trygge hænder, når det er tid til et tjek.

Det er altså vigtigt at få gjort. Mangler du det sidste skub til at ringe og bestille tid til et tandeftersyn, kan du læse med nedenunder, hvor vi gennemgår nogle af de vigtigste grunde til at gå regelmæssigt til tandlæge.

Formindsk risikoen for store behandlinger
Der er mange gode grunde til, at man regelmæssigt skal tage til tandlægen. Alligevel er det noget, som en hel del danskere faktisk ikke får gjort så ofte, som de burde. En af grundene til, at det er vigtigt at tage til tandlægen regelmæssigt, er, at det vil formindske risikoen for store behandlinger. Ved at blive væk fra tandlægen i lang tid, kan du nemlig risikere, at der skal laves større behandlinger, når du endelig kommer af sted.

Husk at tage mundhygiejne seriøst
Der er selvfølgelig nogle helt enkle ting, du selv kan gøre for at mindske behovet for at gå til tandlæge – selvom det stadig er vigtigt at komme afsted i hvert fald en gang om året og ofte mere end det. Det er nemlig ikke nok bare at børste tænder, før du går i seng. Du skal også børste tænder om morgenen, og derudover bør du holde dig væk fra for mange sukkerholdige drikke, slik, chokolade osv.

Du bør også bruge tandtråd – gerne en eller flere gange om dagen. Du kan for eksempel gøre det til en vane at bruge tandtråd efter frokost, hvor du typisk ikke børster tænder. Det er en god måde at give dig selv en følelse af at have en ren mund, samtidig med at du gør din mundhygiejne en stor tjeneste. Det er også et godt aftenritual at huske tandtråden efter at have børstet tænder som det sidste, inden du går i seng.

Tandlægen kan hjælpe med at forebygge visse gener
Mange af de problemer, der kan opstå i munden, kan tandlægen tage i opløbet, hvis du husker at bestille tid til et eftersyn. Du kommer langt med at lægge vejen forbi en lokal tandlæge regelmæssigt, når det handler om at sikre sunde tænder og tandkød. Selvfølgelig kan du opleve akutte gener, f.eks. knækkede tænder, der ikke er til at forebygge, men generelt kan tandlægen hjælpe med at forhindre, at du får større problemer i munden.