Derfor er det vigtigt at holde en ordenlig begravelse i Danmark

Derfor er det vigtigt at holde en ordenlig begravelse i Danmark
SPONSERET AF HJERTEBEGRAVELSE.DK

ANNONCE fra hjertebegravelse.dk

Når en elsket person dør, er det naturligt at ønske at give dem den bedst mulige afsked. Dette gælder især i Danmark, hvor begravelser tages meget alvorligt. En god begravelse kan hjælpe de efterladte med at komme til orde med deres tab og begynde at sørge ordentligt. Det kan også være en mulighed for at sige farvel på en måde, der både er respektfuld og meningsfuld. Der er et par ting, man skal huske på, når man planlægger en begravelse i Danmark.

Det er vigtigt at inddrage familie og venner i planlægningen
For det første er det vigtigt at inddrage den afdødes familie og venner i planlægningen så meget som muligt. Dette vil hjælpe dem med at føle, at de er en del af begivenheden og gøre den mere personlig. Det er også en god idé at bede om input fra bedemanden, som vil kunne rådgive om den bedste måde at skabe en respektfuld og personlig hyldest på.

Begravelsen bør afholdes så hurtigt som muligt efter dødsfaldet
Ideelt set bør begravelsen afholdes så hurtigt som muligt efter dødsfaldet. Det giver alle tid til at komme overens med hvad der er sket, og at tage afsked med dem. Det betyder også, at liget vil være i bedre stand til begravelsen. Er familien eller afdøde ikke religiøs eller medlem af folkekirken, kan der i stedet afholdes en civil ceremoni.

Begravelsen skal være enkel og personlig
Det er vigtigt at holde begravelsen enkel og personlig. Det betyder, at man skal undgå alt, hvad der kan opfattes som klædeligt eller overdrevent kommercielt. Det er f.eks. bedst at undgå at have en videomontage af den afdødes liv eller spille populær musik under gudstjenesten, men derimod forsøge at opfylde afdødes potentielle ønsker - lad det være et specielt musikønske, eller en speciel servering.

Begravelsen bør afholdes i en kirke eller et kapel
Begravelsen bør om muligt holdes i en kirke eller et kapel. Det skyldes, at det giver en mere formel og respektfuld ramme. Til gengæld – som tidligere nævnt – kan der afholdes en civil ceremoni hvis afdøde ikke er medlem af folkekirken. Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til at afholde en begravelse kan du med fordel kontakte bedemand Jyllinge, som med sikkerhed kan hjælpe dig godt videre.

Det er også værd at huske på, at begravelsen i Danmark kun er det første skridt i sorgprocessen. Der vil være mange flere muligheder for at mindes og fejre den afdødes liv i de kommende måneder og år. Det vigtige er at tage hver dag ad gangen og at søge støtte, når du har brug for det.