3 Sikre Browsere Der Beskytter Dit Privatliv i 2021
SPONSERET AF EXPRESSVPN.COM • GRATIS

3 Sikre Browsere Der Beskytter Dit Privatliv i 2021

ANNONCE

I takt med at vores internetforbrug stadig stiger år efter år, er der også flere og flere personlige oplysninger tilgængelige på godt og ondt. Det gælder for eksempel vores historik, altså de hjemmesider vi tidligere har besøgt og det gælder kodeord og brugernavne. 

Og selvom den type informationer er velkendt, tænker man måske ikke over alle de andre informationer som der bliver gemt og husket på moderne browsere, såsom kreditkort oplysninger, navne, adresser, telefonnumre og lignende. Alt dette data kan være guld værd for folk der ikke har rent mel i posen. Det er derfor vigtigere end nogensinde at beskytte sig selv når man browser internettet.

I mange tilfælde er det en god ting at vores browsere kan huske kodeord og at forskellige tjenester som Facebook og Gmail ved hvem vi er og vores kontaktpersoner. Men det kan blive et problem hvis den data falder i de forkerte hænder.

Derfor gennemgår vi 3 browsere der er sikret mod de mest almindelige typer for datalækager, og er udviklet til at hjælpe brugerne med at beskytte deres private informationer.

Chrome

Google's browser er kendt af de fleste, og byder på nogle af markedets bedste funktioner når det kommer til sikkerhed og privatliv, dog med en vigtig mente som vi nævner senere i artiklen. En af vores yndlings funktioner er at Chrome tjekker de gemte kodeord, brugernavne og emailadresser jævnligt for om de er blevet lækket på internettet. Det vil sige at hvis man eksempelvis har haft en Pinterest konto som er blevet hacket, vil Chrome advare om at man bør ændre brugernavn og adgangskode da der potentielt set kan være andre folk der kan tilgå kontoen. 

Chrome opgraderer ikke alle forbindelser til HTTPS, og browseren er også kendt for at samle data om historik og vaner der bruges til målrettet annoncering i Google's egne annoncer, så hvis man ønsker at være helt anonym på internettet kan det være en god idé at kigge efter en anden browser. 

Mange mennesker vælger dog at anvende en VPN service til at hjælpe med sikkerheden og privatlivet, og samtidig drage fordel af de mange funktioner som Chrome byder på. Til jer som ikke ved hvad en VPN er, så er det en tjeneste der forbedrer sikkerheden og fungerer som et mellemled mellem din computer og din internetforbindelse. VPN tjenester krypterer din internet trafik og skjuler din online identitet. Dette gør det svært for tredjeparter at følge med i dine online aktiviteter eller stjæle din data.

Brave

Den nyeste browser på vores liste er Brave. Denne browser er baseret på Chrome, men udviklet specielt til at være brugervenlig og kræver ikke den store opsætning når den er blevet installeret. Den kommer med indbygget blokering af reklamer, ligesom den også automatisk blokerer for uønskede programmer. Man kan også indstille Brave til at slå Cookies fra, så man ikke gemmer oplysninger om besøgte hjemmesider, dog skal man være indstillet på browseren så ikke husker kodeord og logins. En anden fordel ved Brave er at den opgraderer usikre forbindelser til at bruge HTTPS, igen helt automatisk så man sikkert kan browse nettet i ro og mag.

Brave virker på både PC og Mac, og kræver som nævnt ikke den store tekniske viden for at være sikker. Dog er der et par indstillinger man med fordel kan deaktivere for at få en bedre oplevelse. Det drejer sig især om de indbyggede reklamer som Brave viser som standard. Da browseren er gratis har udviklerne indgået samarbejde med udvalgte partnere, og viser reklamer i deres browser. Disse reklamer kan slås fra uden det koster noget. 

Firefox

Vores sidste valg landede på Firefox. Der findes mange andre gode browsere på markedet, men netop Firefox byder på et stort online marked hvor man kan finde mange tilføjelser der kan installeres i browseren for at gøre den mere sikker. Med disse tilføjelser kan man opnå så tæt på en helt anonym browser oplevelse som det er muligt, og kombineret med en VPN kan man browse nettet velvidende om at man har gjort sit bedste for at sikre sig selv mod uønskede øjne.

Firefox har været på markedet i mange år, og er "Open Source", hvilket vil sige at enhver person med teknisk viden kan hente kildekoden og se hvordan Firefox er programmeret. Dette gør at fejl og sikkerhedsbrister hele tiden bliver opdateret, da enhver kan se browseren efter i sømmene, og på den måde sikre at der ikke er huller i programmeringen.
Børn åbnede kunstmuseet
21. APR 2021 • 14:10 • GRATIS

Børn åbnede kunstmuseet

Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.