3 råd til at skabe mere hyggelig belysning

3 råd til at skabe mere hyggelig belysning
SPONSERET AF ILLUMSBOLIGHUS.DK

ANNONCE fra illumsbolighus.dk

Hvis der er noget, der kan hjælpe en hyggelig stemning på vej, så må det næsten være lys. For det er klart, at der selvfølgelig skal de rigtige omstændigheder til at skabe hygge. Det kan blandt andet handle om, hvem du er sammen med, og hvad I laver sammen. Men derudover er der heller ingen tvivl om, at omgivelserne spiller ind på, hvordan du opfatter stemningen. Og derfor er det altså også næsten uundgåeligt, at du skal se på belysning, når du gerne vil skabe en mere hyggelig stemning. Her er altså 3 ideer til, hvordan du kan forbedre det.

Design betyder noget
Når det kommer til belysning, så er det klart, at det først og fremmest handler om at lyse op. Lyset skal nemlig gøre det muligt at se omkring dig. Men det du ser, skal altså også være godt at se på.

Når du derfor er ved at finde ud af, hvilken form for lyssætning du skal have, så må du ikke overse, hvor stor en rolle designet spiller. Heldigvis findes der masser af smukke designlamper – ikke mindst som dem, du finder fra Le Klint.

Med andre ord så kan det betyde meget, at du vælger flotte lamper.

Lysets kulør påvirker udtrykket
Når du umiddelbart tænker på lys, så tænker du måske på noget hvidt og klart. Og det siger da også sig selv, at lys selvsagt er i den ende af skalaen. Men udover lys-mørke-skalaen er der også en anden vigtig skala at kigge på, når det kommer til lys. Det er kelvinskalaen eller farvetemperaturskalaen.

For lys kan nemlig både være gult og blåt, og så kan det også være noget midtimellem. Farven på lyset er imidlertid vigtig for den stemning, lyset skaber.

Ofte vil et gult lys virke mere hjemligt, mens et blåt lys nok vil lede tankerne hen på den friske luft og den blå himmel.

Lys kommer i mange afskygninger
Vi kan heller ikke undlade at anerkende, at lys findes i en hel masse forskellige afskygninger. De fleste mennesker har nok en loftslampe i hvert rum. Det er bare langt fra den eneste form for belysning, du kan få.

Når du derfor alligevel overvejer, hvordan du skaber en mere hyggelig belysning, så kan det også betale sig at overveje, hvilken form for belysning det skal være. Du kan blandt andet overveje at bruge:

  • Stearinlys
  • Lyskæder
  • LED-strips
  • Væghængte lamper
  • Naturligt lys
  • Bordlamper