Ungdomsformand jubler: Vi er vokset med over 600 procent

Ungdomsformand jubler: Vi er vokset med over 600 procent
Sabine Lyngberg har været aktiv i Dansk Folkeparti Ungdom i 11 år. I dag er hun lokalformand, og hun glæder sig over, at ungdomsorganisationen på Bornholm er gået frem med mere en 600 procent det seneste år. Foto: Torben Ager/Photopassion
NYHED | ABONNENT | 28. JUN 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. JUN 2022 • 10:30

Dansk Folkeparti Ungdom på Bornholm er gået fra tre til 22 medlemmer på et år, fortæller formanden.

 

Dansk Folkeparti er på landsplan præget af uro og udmeldelser, men på Bornholm er historien en anden. Ingen fremtrædende medlemmer siger farvel og smækker med døren, og i ungdomsorganisationen har formand Sabine Lyngberg travlt med at åbne døren for nye medlemmer.

– DF Ungdom er større end nogensinde før. Det seneste år er foreningen vokset med over 600 procent. Vi har lige rundet 22 medlemmer, og sidste år på samme tid var vi helt nede på tre medlemmer, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Sabine Lyngberg har svært ved at få armene ned, for i de 11 år, hun selv har været medlem, har DFU Bornholm aldrig haft flere end ni medlemmer.

– Vi er for første gang i over et årti en voksende og stabil forening, hvor vi under Folkemødet alene fik hele syv nye medlemmer. Det er svært som lokalformand for DFU Bornholm ikke at juble med armene helt oppe over hoved. Uanset hvad der ellers rører sig i moderpartiet, så synes jeg, dette er et bevis på et generationsskifte, der er på vej, og en optimisme om, at vi nok skal komme igen, måske endda stærkere end nogensinde før, fortæller hun.