Tre ministre mødes på Bornholm

Tre ministre mødes på Bornholm
NYHED | 20. MAJ 2022 • 13:20
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED
20. MAJ 2022 • 13:20

På tirsdag mødes de tre forsvarsministre fra Danmark, Sverige og Norge på Bornholm i forbindelse med øvelsen Defender-Europe 22.

Formålet med øvelsen, hvor også amerikanerne deltager, er at træne den fælles dansk-amerikanske planlægning og gennemførelse af en øvelse, hvor der indsættes tropper i en hurtig operation med et transportfly, oplyser Forsvaret.

Tirsdag støder forsvarsminister Morten Bødskov (S) sammen med sin norske kollega Bjørn Arild Gram og svenske Peter Hultqvist til. Her skal de blandt andet tale om det fremtidige nordiske forsvarssamarbejde i lyset af Sverige og Finlands ønsker om at blive optaget af Nato, oplyser den norske regering.

– Forsvarsministrene vil få en orientering og demo fra øvelsen. Der vil blive offentliggjort en fællesudtalelse fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island i forbindelse med mødet, oplyser Norges regering på sin hjemmeside.

Defender-Europe 22-øvelsen, som Bornholm i øvrigt kun kortvarigt er en del af, har været under planlægning i mere end et år, og den er ikke udtryk for, at der er en øget militær trussel mod Bornholm eller resten af Danmark, ligesom den ikke har sammenhæng til den nuværende sikkerhedspolitiske situation, har det danske forsvar tidligere oplyst.