Sundhedshus: Vi tager ikke kommunen og hospitalets ansatte

NYHED | ABONNENT | 17. MAJ 2022 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. MAJ 2022 • 15:30

Efter Socialdemokratiet og Enhedslistens nej til at sætte planarbejdet for et muligt kommende sundhedshus i Rønne i gang rækker folkene bag sundhedshuset nu ud til politikerne, blandt andet ved at sige, at sundhedshuset ikke vil gå på strandhugst blandt kommunens og hospitalets medarbejdere.


Det muligvis kommende sundhedshus i Rønne skal ikke bemandes med personale, der i dag arbejder for kommunen og for Bornholms Hospital. Men af nye sundhedsfaglige kræfter hentet ind ovrefra.

Det skriver bestyrelsen for Rønne Center for Sundhed og Trivsel, selskabet bag det mulige sundhedshus, i et åbent brev på Facebook.

Brevet er stilet til kommunalbestyrelsen i almindelighed – og særskilt til Socialdemokratiet og Enhedslisten, der i sidste uge i økonomiudvalget afviste at sætte planarbejdet for et sundhedshus i gang og i stedet løftede sagen op til den samlede kommunalbestyrelse.

Centralt i Socialdemokratiets kritik af sundhedshuset står, at Rønne Center for Sundhed og Trivsel har gentaget den forudsætning for et sundhedshus, at både kommunen og Bornholms Hospital rykker funktioner ind i sundhedshuset.

I det åbne brev tager Rønne Center for Sundhed og Trivsel afstand fra, at det skulle være planen.

"Vi ønsker at tiltrække ekstra personale og gode kapaciteter fra den anden side af vandet og ikke flytte rundt på allerede eksisterende sundhedspersonale på Bornholm", hedder det i det åbne brev fra initiativtagerne til et sundhedshus.

"Vi vil sikre borgerne på Bornholm den bedste sundhed, fysisk som mentalt. Den får vi kun, hvis vi har hænder nok, og dem skal vi stå sammen om at skaffe. Lad os mødes og løfte i flok for vi vil det samme", hedder det også.

Rønne Center for Sundhed og Trivsel lægger samtidig op til et "samarbejde" mellem de offentlige tilbud fra hospiatlet og kommunen – og de private tilbud, som sundhedshuset ønsker at stå for.

"Hvis vi sørger for at bygge et solidt fundament, hvor kommunale, regionale og private sundhedstilbud arbejder sammen om borgerne, så vil vi sikre et tværfagligt samarbejde til gavn for borgerne, men også et attraktivt sted at arbejde", skriver bestyrelsen for Rønne Center for Sundhed og Trivsel.

"Lad os mødes og tage dialogen omkring, hvordan vi sikrer den bornholmske befolknings sundhedstilbud og sammen løfter det til noget, vi alle kan være stolte af", slutter det åbne brev til kommunalbestyrelsen.