Om to dage går det løs: Fly og færger nærmer sig udsolgt

Om to dage går det løs: Fly og færger nærmer sig udsolgt
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 14. JUN 2022 • 07:30
NYHED | ABONNENT
14. JUN 2022 • 07:30

Det er ved at være sidste udkald, hvis man vil booke fly- eller færgebillet til Bornholm under Folkemødet. Det er et folkemøde, der begynder at ligne sig selv, lyder det blandt andet fra Bornholmslinjen.

Onsdag begynder de første længe ventede Folkemøde-gæster at komme til Bornholm.

Hos Bornholmslinjen, der skal stå for at fragte Folkemøde-gæster til og fra Bornholm, melder de om mange udsolgte afgange.

– I fartplanen kan vi se, at onsdag den 15. juni, som er der, vi begynder at rejse til Folkemødet, der er næsten alt udsolgt fra Ystad til Rønne. Det fortæller Jesper Maack, PR- og kommunikationschef hos Bornholmslinjen.

Han fortæller, at det samme billede gør sig gældende helt frem til torsdag aften på ruten til Bornholm, ligesom at næsten alle afgange fra Bornholm er udsolgt om søndagen.

– Der er stadig en lille smule plads ind mod Bornholm 18.30, 20.30 og 22.30, men ellers er der totalt udsolgt torsdag.

Og det er ifølge ham 'fuldstændig folkemøde-klassisk', og overordnet set er han ikke i tvivl om, at Folkemødet ligner sig selv.

Ifølge ham er det spændende ved Folkemødet at se, hvordan den enkelte afgang egentlig kommer til at udvikle sig, fordi Folkemødet er så hektisk.

– Vi ved notorisk, at det altid er svært for nogle at vurdere, hvornår de egentlig skal afsted, og nogen ender med at tage hjem en dag før eller senere end planlagt. Men der er ingen tvivl om, at vi kommer til at sejle med stopfyldte færger frem og tilbage.

Og netop fordi det hele kan være lidt hektisk, kommer Bornholmslinjen også til at være til stede ved Folkemødet, hvor de står klar til at hjælpe folk.

– Vi holder til i et lille gult røgeri nede foran Folkemødehuset, hvor vi har sådan en lille serviceskranke, hvor vi har nogle dygtige billetfolk til at tage hånd om folk og hjælpe med at tilgå bookingsystemer og ombooke.

Folkemødet tilbage i højt gear

Hos DAT ser man også et folkemøde, der begynder at ligne sig selv, hvis man ser på bookinger.

– Vi forventer at gennemføre i alt 172 flyvninger til og fra Bornholms Lufthavn i denne uge onsdag til søndag. I alt 13.910 stole er blevet sat til salg, og cirka 9.000 er allerede booket. Der kommer stadig bookinger ind, og vi ved af erfaring, at der er en slutspurgt de sidste par dage, oplyser den kommercielle chef for DAT, Robert Rungholm i en mail til Tidende.

Han skriver desuden, at de uden sammenligning har flest flyvninger på ruten til København, og at de i øvrigt forventer en del ændringer helt op til, at Folkemødet går endeligt i gang.

– Rigtigt mange af billetterne vi har solgt er fleksible, og vi kan se allerede nu, at en del passagerer er begyndt at lave deres planer om og ombooker billetter. Hvis man gerne vil med en bestemt afgang, men den er udsolgt, så er der stor chance for, at der dukker et ledigt sæde op indenfor kort tid, skriver Robert Rungholm.

DAT er i år en smule begrænset i Bornholms Lufthavn, fordi de to F-16-kampfly, der er udstationeret på Bornholm, optager en del af forpladsen, så man har ikke mulighed for at flyve helt så mange afgange som ønsket. Derudover gør det også, at man forventer en del mere trafik i lufthavnen, og DAT opfordrer derfor til, at man møder op i god tid i lufthavnen.

Hos Norwegian, der over sommeren har sat ekstraordinære flyvninger ind mellem Bornholm og resten af landet, melder man også positivt tilbage. De kan ikke komme nærmere ind på præcise tal, men vurderer alligevel, at 'salget i folkemødeugen er meget stærkt'.

– Der er stadig enkelte billetter at få, men vi regner med at få tæt på helt udsolgt, så det er meget positivt. Det skriver Anders Hjørnholm, der er nordisk kommunikationschef hos Norwegian, i en mail.

– Det viser jo, at Folkemødet er tilbage i højt gear, og hos Norwegian er vi glade for at være en del af det, og vi glæder os til at flyve til og fra Bornholm resten af sommeren også.

De sidste forberedelser i gang

Hos arrangørerne af det hele er der travlt, og de knokler, men er ved godt mod. Det fortæller Pelle Nybirk, kommunikationschef hos Foreningen Folkemødet.

– Vi nærmer os at have sat næsten alle telte op. Der er stadig nogle foodtrucks, der mangler at komme på plads, og nogle ting der mangler at blive bygget færdigt. Men sådan helt overordnet er langt størstedelen kommet op, og så går der ikke længe, før alle de mange arrangører og organisationer, der deltager på Folkemødet, kommer ind i teltene og begynder at gøre dem til deres egne og sætte stole op og hænger banner op, og hvad de nu gør, siger han og tilføjer grinende:

– Vi skal nok nå det til torsdag formiddag.