Matte politikere kastede første blik på nye sparemål

NOTITS | ABONNENT | 18. AUG 2022 • 15:40
Jakob Marschner
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. AUG 2022 • 15:40

Der var langt mellem smilene på Green Solution House ved Rønne, da kommunalbestyrelsen tilbragte torsdag formiddag med at gennemgå de første skitser og ideer til endnu et sparekatalog, denne gang med forslag for 60 millioner kroner i alt.

Bornholms 23 lokalpolitikere så torsdag ingen færdigskrevne forslag, ligesom de ikke fik gennemgået konsekvenserne af nogle af de nye spareideer, der er på vej.

I sin endelige form vil det andet sparekatalog først være klar 25. august, hvor det bliver udsendt i en kun fem dage lang høringsperiode, før kommunalbestyrelsen den 1. og 2. september forhandler om det endelige budget.

Den første gennemgang på Green Solution House torsdag tjente kun til at orientere politikerne om, hvilke retninger kommunens embedsværk kigger i for at finde indholdet af det kommende sparekatalog, oplyser konstitueret kommunaldirektør Trine Dorow.

Ifølge Bornholms Tidendes oplysninger kan der vende spareforslag tilbage, som kommunalbestyrelsen kasserede, før det første sparekatalog blev til i foråret. Desuden vil besparelser, der først var beregnet på at træde i kraft i 2024, blive foreslået rykket frem, så de får effekt allerede næste år.

En række spareforslag fra det første sparekatalog vil blive forhøjet, så der med nogle af de samme forslag bliver sparet mere end først foreslået. Både igangværende og kommende planlagte byggearbejde er også ved at blive gennemgået.