KD mister formanden: 'Det er brandærgerligt'

KD mister formanden: 'Det er brandærgerligt'
Bjarne Hartung Kirkegaard ærgrer sig over, at Isabella Arendt trækker sig som formand for Kristendemokraterne og melder sig ud af partiet. – Det ærgrer mig da på mit partis vegne, at en så stærk politiker med masser af visioner trækker stikket. Det er ærgerligt, synes jeg, siger han. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 17. MAJ 2022 • 12:14
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. MAJ 2022 • 12:14

Kommunalbestyrelsesmedlem Bjarne Hartung Kirkegaard synes, det er ærgerligt, at Isabella Arendt trækker sig som formand for Kristendemokraterne. På det personlige plan forstår han hende.


Isabella Arendt blev kendt som vikaren fra himlen, da hun trådte ind på den landspolitiske scene under folketingsvalget 2019, fordi Kristendemokraternes daværende landsformand trak sig fra posten. Nu gør hun det samme, og det er brandærgerligt, synes hendes partifælle, kommunalbestyrelsesmedlem Bjarne Hartung Kirkegaard.

– Jeg er og har været rigtig glad for Isabella. Hun har gjort det godt, men jeg kan godt se, at der er kommet til at ligge for meget på hendes skuldre. Hun er ung politiker med hjertet på det rette sted og kan en hel masse, men det har været for meget for hende på en gang. For hende selv tror jeg, det er den rigtige beslutning, men for partiet synes jeg så, at det er brandærgerligt, siger han til Tidende.

I en mail til nyhedsbureauet Ritzau fortæller Isabella Arendt blandt andet, at hun ikke længere har en oplevelse af opbakning. Hvad der kan gemme sig bag den kommentar, ved Bjarne Hartung Kirkegaard ikke.

– Jeg sidder ikke i hovedbestyrelsen, jeg sidder ikke i de organer, jeg passer lidt mig selv, forstået på den måde at jeg ikke er engageret på landsplan. Det kan jeg ikke rumme med de engagementer, jeg har på Bornholm. Jeg plejer at sige, at det har vi folk til, men det kan jeg så være i tvivl om. Så det ved jeg ikke, siger han.

Hårdere på landsplan

Bjarne Hartung Kirkegaard har selv været landsformand for Kristendemokraterne. Hvor Isabella Arendt har været købt fri til at varetage formandsposten, skulle han passe sit job ved siden af. Alligevel kan han godt forstå, hvis hun synes, det er en hård post.

– Det er det forventningsmæssigt. Isabella har om nogen været landet rundt, og alligevel er der flere, der har forventet, at hun skulle være både hist og pist og alle vegne. Jeg tror simpelthen ikke, at det har kunnet hænge sammen for hende. Hun er stadig ung politiker, og det har simpelthen været for hårdt, tror jeg. Også nogle af de debatter, der har været. Det er næsten hårdere på landsplan nu, end da jeg var formand, siger den lokale KD-politiker.

Han mener både interne debatter og de større politiske debatter i samfundet.

– Det er brættet rundt, at hun har kæmpet og arbejdet godt, og så havde hun måske ikke mere energi til, hvad der i det hel taget er rundt om hende. Rent menneskeligt kan jeg godt forstå, at hun trækker stikket, det kan jeg faktisk godt, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.

Skiftende landsformænd

Hvad der nu skal ske på landsplan ved Bjarne Hartung Kirkegaard ikke. Det gælder også den igangværende valgkamp frem mod folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet. For hans eget politiske arbejde får ændringer i partitoppen ingen betydning, siger han.

– Jeg vil sige det sådan, at jeg har haft skiftende folketingsgrupper og skiftende landsformænd i mine mange år i partiet. Alligevel har vi på Bornholm formået at holde en stabilitet, hvor jeg ligesom har fået lov til at være en del af det lange seje træk, og jeg har stadig næsen i sporet. Mine opgaver skal jeg passe, uanset om der sker det ene eller det andet på mit landskontor, på Christiansborg eller i min hovedbestyrelse, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.