Efter hærværk og hemmeligt besøg: Sådan går det i dag

Efter hærværk og hemmeligt besøg: Sådan går det i dag
Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | ABONNENT | 10. MAJ 2022 • 10:33
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. MAJ 2022 • 10:33

Både kransen fra den russiske ambassade og alle blomster har fået lov til at blive liggende ved monumentet over de døde sovjetsoldater.


Da gravermedhjælper Niels Erik Larsen mødte på arbejde på Allinge Kirkegård her til morgen, var han som noget af det første henne at se, hvordan der så ud ved monumentet over de døde sovjetsoldater.

– Jeg var lidt bange for, at de havde lavet noget møg i nat, når de fandt ud af, at han havde været her, siger han med henvisning til den russiske ambassadør, Vladimir Barbin, besøg på kirkegården mandag.

Til hans tilfredshed ånder alt fred og ro, og både kransen fra ambassaden og blomsterne ligger der stadig.

– Det ser fredeligt ud deroppe. Der har ikke været nogen mennesker, bortset fra TV2 Bornholm. Ellers ser det meget fredeligt ud, siger han.

Holdt sig i baggrunden

Niels Erik Larsen fortæller, at der mandag var ret mange forbi og lægge blomster ved det store monument over de døde sovjetsoldater. Kirkegårdens personale holdt sig efter aftale med menighedsrådet helt neutralt og i baggrunden.

– Vi havde politiet heroppe flere gange. De gik rundt og kiggede, om der eventuelt kom nogen, men her var stille og roligt og fredeligt, fortæller Niels Erik Larsen.

Selv så han en ældre herre og en ung kvinde, som lagde roser ved monumentet. Manden talte engelsk til kvinden, og Niels Erik Larsen har fået den tanke, at det kunne dreje sig om et barnebarn eller oldebarn til en af de begravede soldater.

Søndag blev der begået hærværk mod monumentet. Det er anmeldt til politiet, som efterforsker sagen, men ikke har yderligere at fortælle, fremgår det af døgnrapporten.