Der mangler plads og penge: Fortsat store problemer med kommunens flyttekabale

Der mangler plads og penge: Fortsat store problemer med kommunens flyttekabale
De første af kommunens medarbejdere flytter ind på Snorrebakken den 3. november. Men der er ikke sat penge af til, at Bornholms Ø-Arkiv som planlagt kan flytte samme vej, og også andre kort driller i kommunens flyttekabale. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 24. NOV 2022 • 18:28
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. NOV 2022 • 18:28

Bornholms Ø-Arkiv og hjemmeplejens team på nordlandet svæver stadig i uvished om, hvor de skal arbejde henne.

Den nye borgmesterbygning på Snorrebakken udenfor Rønne skal efter planen også lægge lokaler til Bornholms Ø-Arkiv. Men næste års kommunebudget satte ikke penge af til at gøre de lokaler klar.

Budgettet betød også, at der alligevel ikke skal bygges et modulbyggeri ved Tejn Rådhus. Så nu skal der findes en anden plan for at huse hjemmeplejen i Tejn.

Det er de to mest akutte problemer i kommunens efterhånden årelange flytteøvelse, der torsdag aften igen var på bordet i kommunalbestyrelsen.

– Jeg er bekymret for hjemmeplejen i Tejn. Det er et problem, som vi har været bekendt med i flere år, og jeg synes, at det er ærgerligt, at man ikke har tilvejebragt en løsning, sagde Kirstine van Sabben (BL).

René Danielsson (DF) tog fat i, at kommunalbestyrelsen havde besluttet at opføre et modulbyggeri til hjemmeplejen, men at den plan blev lagt død af de tre partier bag det nye kommunebudget: Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre.

Da ingen Venstres to medlemmer af kommunalbestyrelsen deltog i torsdagens møde, henvendte René Danielsson sig kun til Socialdemokratiet og Enhedslisten.

 – Jeg synes, at man har syltet de her medarbejdere. De er i to omgange blevet lovet, at de kunne flytte ind. Så når vi på et tidspunkt får en sag op om det, vil jeg sige til Morten Riis (EL) og Jonna Nielsen (S), at jeg håber, man til den tid vil respektere de beslutninger, som vi tidligere har truffet, sagde han.

 – Jeg kan ikke se, hvad planen er i forhold til ø-arkivet? Skal de selv tilvejebringe penge til at kunne flytte ind? sagde Kirstine van Sabben.

På lidt længere sigt ved omkring 50 medarbejdere i kommunens Center for Børn og Familie heller ikke, hvor de skal arbejde fra 1. maj 2025, altså om lige under to et halvt år.

De arbejder i dag i den tidligere Østre Skole, som kommunen først solgte, men senere leasede tilbage for en periode på tre år. Men fra maj 2025 går den ikke mere, for kommunens leasingaftale er indgået uden mulighed for at blive forlænget.

"Der er for tiden ikke udsigt til, at der kan findes plads til medarbejderne i de eksisterende rammer", fik kommunalbestyrelsen at vide i sagsmaterialet før torsdagens møde.

Lidt længere inde i mødet vil kommunalbestyrelsen godkende kommunens ejendomsstrategi for de kommende år, der er sejlet gennem de politiske udvalg uden problemer.

Ejendomstrategien sigter blandt andet mod at få et bedre overblik over de i alt 952 bygninger, som kommunen ejer (inklusive cykelskure og offentlige toiletter) med et mål om at få mere ud af de cirka 250.000 kvadratmeter, som kommunen råder over.

Kommunens administration tvivler dog på forhånd på, om det stykke arbejde vil kunne løse problemerne for de 50 medarbejdere på Østre Skole.

"Det er uvist, hvor mange pladser en rationalisering vil medføre, men det er tvivlsomt, om en rationalisering vil kunne skabe plads i regionskommunens eksisterende rammer, til de cirka 50 medarbejdere fra Børn og Families afdelinger på Østre Skole", fik kommunalbestyrelsen også at vide før mødet.