Debuten kom på hovedscenen: Trøst slap godt fra første folkemøde-tale

Debuten kom på hovedscenen: Trøst slap godt fra første folkemøde-tale
Borgmester Jacob Trøst holder åbningstale ved Folkemødet. Foto: Jakob Marschner
NYHED | ABONNENT | 16. JUN 2022 • 12:22
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. JUN 2022 • 12:22

Årets Folkemøde er det tredje for borgmester Jacob Trøst. Han har været i Allinge som almindelig gæst og som den politimand, der ledede færdselsindsatsen. I år var der pludselig nerver på, for her bød han velkommen fra hovedscenen.

Borgmester Jacob Trøst (K) blev flere gange afbrudt af bifald, da han holdt tale ved Folkemødets åbning. Det blev kulminationen på en debuttale ved Folkemødet, som Trøst havde været spændt på at holde.

– Der var lidt sug i maven, og jeg kunne godt mærke pulsen lige, da jeg skulle på. Her var det lige om at bevare roen og tage en dyb indånding, fortæller han.

– Det er første gang, at jeg har talt til så mange mennesker. Da jeg talte i Mindelunden på befrielsesaftenen, var der kun 2.500 mennesker, og i dag var der nok også et forventningspres. Tidligere borgmestre har jo været lidt mere rutinerede end mig, siger Jacob Trøst.

Allerede Folkemødets førstedag har adskillige gange mindet borgmesteren om, at han ikke længere er en hvilken som helst gæst ved Folkemødet.

– Folk vil gerne hen og hilse og snakke. Jeg kan godt mærke, at jeg pludselig er blevet et kendt ansigt, og det skal jeg stadig også vænne mig til. Jeg kan godt mærke kontrasten til, når jeg er ovre og bare er anonyme Jacob, fortæller han.

Årets Folkemøde er Jacob Trøsts tredje. Han har været til Folkemødet i tre forskellige egenskaber.

– I 2019 var jeg almindelig gæst. Sidste år var jeg her som politimand, hvor jeg ledede færdselsindsatsen. Og nu er jeg her så som borgmester, fortæller han.

Hvilken af de tre roller befinder du dig bedst i?

– Det er i hvert fald mest afslappende som almindelig gæst. Man kan drikke nogle øl og gå en hel masse steder hen.

– Det kommer det til at knibe med i år, for jeg er kommet til at melde mig til en hel masse ting. Nok også lidt for mange, så jeg kommer til at løbe rundt fra det ene til det andet.