– Vi har også haft besøg fra Samsø, Læsø, Mors og Thy. De er udkant ligesom os, de kan spejle sig i os. Og de vil gerne opnå den samme synergieffekt som her, hvor producenterne bruger lokale råvarer og har produktion sammen på kryds og tværs. Den historie vil vi også fortælle i Bornholmerbaren, lyder det fra Thomas Guldbæk.
De ni producenter i Bornholmerbaren er Falk Bornholm, Bornholm Spirits, Bornholms Mosteri, Høstet, Penyllan, Beer Here, Svaneke Bryghus, Nordic Fermentation og Small Batch Brewery. Og, som det obligatoriske overraskelsesmoment, lancerer Kjærstrup Chokolade fra Snogebæk sit første drikkeprodukt, der formentlig er det første af sin art i verden: Kakaobaseret nektar i tre smagsvarianter.
Skulle man få brug for at skylle drikkevarerne ned med noget fast føde, vil Jan Gildam og hans madbus, Bornholm på Hjul, være at finde på molen i Kampeløkken Havn under hele Folkemødet.
Er en lokal fødevarefortælling noget der batter?