Fangst vil udvide: Tilbygning skal give kunder bedre læ for barsk vejr

Fangst vil udvide: Tilbygning skal give kunder bedre læ for barsk vejr
Fangst serverer anretninger med fiskebarens egen produktion af gourmet-fiskekonserves af blandt andet brislinger, sardiner, laks og muslinger. Foto: Klaus Holsting
| ABONNENT | 8. APR 2021 • 12:20
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
8. APR 2021 • 12:20

ERHVERV

Fangst, en fiskebar og -butik, der har til huse på havnen i Gudhjem, ønsker at udvide sine lokaler.

Man har derfor ansøgt Bornholms Regionskommune om tilladelse til at arbejde videre med en mindre glastilbygning til ejendommen på Ejnar Mikkelsens 15.

Fiskebaren, der åbnede i sommeren 2020, er oprindeligt et gammelt fiskerskur, der ligger placeret på havnen mellem glasrøgeriet og busholdepladsen.

Under Fangsts første sæson har man derfor måtte erfare, at de til tider barske vejrforhold har givet udfordringer for restaurantens kunder.

Man ønsker derfor at etablere en tilbygning, hvor det nuværende skurs tag forlænges på et areal, der i dag ikke anvendes.

Det oplyser Sean Claxton, der sammen med den københavnske fiskeproducent Martin Bregnballe ejer Fangst, i en skiftlig ansøgning til BRK.

– Stedets potentiale som beværtning blev afprøvet med succes (i sommeren 2020 red.). Vi erfarede dog samtidig, at bygningens udsatte vejrlige position, som er stedets store kvalitet, gjorde det svært at tilbyde ordentlige forhold til de besøgende. Var vejret barskt, trak folk videre. Dette ønsker vi at lave om på, siger Sean Claxton.


Tegning af den ønskede tilbygning, der er markeret med sort. Foto: Sean Claxtons tegnestue, Tegnerummet

Kunder skal opleve vejret

Tilbygningen planlægges at udføres i glas med sortmalede stålrammer og lodrette sposser, der skal ligge i forlængelse af bygningens ende mod havet.

Det er derfor også tanken, at tilbygningen kan danne udkigspost for seværdige vejrforhold.

– Det har fra start af været vores intention at skabe en art vejrstation, som bliver en destination i sig selv, når vejret viser tænder. Når vinden står i nordøst, bølgerne bruser ind over klipperne og regnen pisker ned, kommer stedets sande karakter frem, siger Sean Claxton, der er lokalbaseret arkitekt i Svaneke og har udarbejdet tegningerne til projektet.

Han understreger endvidere, at tilbygningen samtidig vil være med til at sikre en udvidelse af sæsonen i tråd med øens overordnede turismestrategi.

BRK indstiller til at ansøgningen imødekommes, og man dispenserer fra retningslinjerne på området. Kommunens retningslinjer foreskriver, at der ikke skal iværksættes flere tiltag for areal- og bygningsanvendelse, der vil tiltrække flere besøgende til Gudhjem havn, før der er fundet en bedre model for trafikafvikling på havnen. I sagsfremstillingen lyder vurderingen dog, at tiltaget vil fordre havnemiljøet, og ikke have betydning for trafikafviklingen og parkeringsforholdene i Gudhjem og indstiller dermed til, at den behandles politisk.

Martin Bregnballe fra Fangst oplyser, at man ikke vil åbne op for Fangst lokaler denne sæson, mens sagen stadig ligger til behandling i kommunen.