Vi fik alle en klar reminder om betydningen af både vores frisør og vores café eller værtshus under coronakrisen

Vi fik alle en klar reminder om betydningen af både vores frisør og vores café eller værtshus under coronakrisen
Kirsten Munch Andersen. Pressefoto
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT | 20. OKT 2021 • 17:30
Henrik Nielsen
Journalist
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT
20. OKT 2021 • 17:30

1. december tiltræder Kirsten Munch Andersen som direktør i DOFK – Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere.


Hvorfor er det tid til en ny udfordring?

– DOFK står midt i en spændende udvikling og fremtidssikring af organisationen. Ved årsskiftet er organisationen sammenlagt og har to organisatoriske led frem for tre og samler samtidig organisationen på to lokationer mod tidligere fem. Det er selvsagt en kæmpe udfordring for en organisation at sikre, at alle gode kræfter finder sig til rette og stadig trækker i samme retning, og at man opnår ekstra styrke og de ønskede gevinster ved en sammenlægning. Det er en udvikling, jeg meget gerne vil være med til at sikre. Så det er et af den slags tilbud eller udfordringer, om du vil, som jeg ikke kan sige nej til.

Hvad bliver dine hovedopgaver som direktør i DOFK?

– DOFK har mere end 2.000 medlemmer, og det er helt afgørende, at vi vedblivende leverer en professionel og relevant rådgivning til vores medlemmer. Det er vores fundament. Vi er dem, der ved allermest om at drive virksomhed i vores brancher, og vi skal være den foretrukne samarbejdspartner for både den nyopstartede unge iværksætter og for den etablerede og anerkendte salonkæde. En af de første opgaver bliver netop at sikre, at organisationen i den nye form fremstår som et must for enhver frisør og kosmetiker, der driver egen forretning.

Ifølge pressemeddelelsen om dit jobskifte har du ”et brændende engagement for serviceerhvervene”. Hvordan udmønter det sig?

– Serviceerhvervene fortjener langt større anerkendelse, end tilfældet er i dag. Det gælder både i daglig tale, og når der træffes politiske beslutninger. Vi fik alle en klar reminder om betydningen af både vores frisør og vores café eller værtshus under coronakrisen. Det er brancher, der har stor betydning for vores dagligdag og velvære, men det er også brancher, der har stor økonomisk og samfundsmæssig betydning. Brancher med masser af innovation og mange iværksættere. Brancher med en stolt uddannelsestradition og med en rigtig høj faglighed. Det er der brug for langt mere opmærksomhed omkring.

Hvad kommer du til at savne, når du forlader Horesta?

– Jeg ynder nu at se fremad, men jeg kommer naturligvis til at savne alle mine dygtige kollegaer. Vi har været igennem en ekstrem periode under coronakrisen, hvor vi vitterlig har kæmpet 24/7 som et velsmurt og sammentømret hold. Det har knyttet nogle helt særlige bånd.

Du har både arbejdet i et parti og i organisationer. Hvordan adskiller det sig?

– Jeg tror snarere, jeg har hæftet mig ved ligheden. Det har nemlig været en stor fornøjelse at arbejde i et politisk parti sammen med mennesker, der har et ønske om at gøre vores samfund bedre. At mærke det engagement, der driver folk. Det engagement mærker man også, når man arbejder med selvstændige erhvervsdrivende, som har skabt deres eget levebrød. Det er engagement, som jeg kun kan have respekt for.

Hvordan er dit forhold til Bornholm i dag?

– Bornholm er hjem. Her bor mine forældre og det meste af familien. Og så er det mine børns ferieø, hvor som minimum alle sommerferier og juleferier holdes. Så Bornholm er en stor del af mig – og heldigvis er det samme gældende for mine børn, selvom vi ikke bor på øen.

 


Kirsten Munch Andersen

46 år

Har to drenge på 13 og 15 år – og en kæreste

Oprindeligt fra Hasle, bor i dag udenfor Roskilde