'Vi er faldet for hyggen, atmosfæren og den dejlige natur på alle sider'

'Vi er faldet for hyggen, atmosfæren og den dejlige natur på alle sider'
Henrik Olsen. Foto: Jacob Jepsen
| 24. MAR 2021 • 05:54

24. MAR 2021 • 05:54

DAGENS NAVN: Henrik Olsen har tidligere været "operation manager" på Jesperhus feriepark på Djursland. En titel, som han selv synes, lyder farlig fin. Henrik vil bare gerne give gæsterne en god oplevelse – og slå et slag for, at campingferie herhjemme gerne må være bæredygtigt og i harmoni med det omkringliggende lokalsamfund.

I har lige overtaget Nordskovens Camping. Hvad har du lavet før det?

– Jeg har en fortid i Jesperhus. Jeg ved ikke, om du kender det? Det er sådan et resort på Mors, og det er primært der, jeg har min campingerfaring fra. Det er jo sådan et rigtig familiested, hvor der både er camping, hytter, telte og udlejningscampingvogne. Det er meget stort. Hvor Nordskovens Camping er sådan et lille hyggeligt sted i forhold til Jesperhus, der er en lidt større maskine. Og det, vi er faldet for, er hyggen og atmosfæren her og den dejlige natur på alle sider.

Hvad får du tiden til at gå med lige nu?

– Lige nu er vi i gang med at gøre klar til at åbne en café i vores reception, så vi får en god kombi mellem reception og café, hvor lokalbefolkingen også er hjertelig velkommen til at komme og kigge forbi.

Hvilken vision har du for Nordskovens Camping?

– Vi vil gerne være sådan et åbent sted, som er en naturlig del af byen også. Hvor gæsterne har deres gang og fortrin på pladsen, men Nordskovens Camping skal ikke være sådan en størrelse, der er hegnet fuldstændig ind og lukket til.

Hvor mange er i om Nordskovens Camping?

– Vi er nogle stykker, der har kastet vores kærlighed over det her. Jeg er her, min kæreste er her også ofte, og i påsken kommer børnene over og skal trække i arbejdstøjet. Der skal skures og skrubbes og gøres ved. Heldigvis har vi frem til 1. maj. Vi er ikke én af dem, der åbner her til påske. Vi har lidt tid at løbe på, og det er rart at kunne gå og suge det hele ind og inspicere pladsen og se, hvad der virker, og hvad der skal laves. Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man har at gøre med noget, man ikke kender.

Hvad lavede du i Jesperhus?

– Jeg var der igennem en længere periode. Jeg startede med at gøre rent på toiletterne, da jeg var gymnasieelev. Senere røg jeg over i noget salg og marketing, og så har jeg i forskellige perioder haft ansvaret for restauranter, bowlingcentre, vandland, legeland og så videre. Så jeg kom stort set omkring alt i den tid, jeg var der. Så jeg har en lille fornemmelse af, hvad det er for nogle ting, der venter.

Så du har arbejdet dig op?

– Jeg synes, jeg havde lejlighed til at stifte bekendtskab til med alle de små facetter, der er sådan et sted, hvor folk kommer og har deres gang. En campingplads er jo et eller andet sted et lille minisamfund, hvor folk kommer med deres egne ting, men bruger nogle fælles faciliteter, og det hele skal fungere. Og det er jo også det, vi vil gøre noget ud af det her, det er at få det hele til at glide og samtidig være så grønt som muligt.

– Vi tænker det som en bæredygtig ferieform. Det er det jo i det hele taget at tage på ferie i Danmark, men vi kan jo godt give den en ekstra skalle på områder, som, hvad det er for noget mad, vi serverer, og at der er lokale ting på menukortet, så det hele også har afsæt i Bornholms chamerende dyder og små cirkler. Det er noget af det, som jeg er faldet meget for herovre.

Hvad er din tilknytning til Bornholm?

– Ikke rigtig noget ud over, at min kæreste har et sommerhus herovre, som jeg blev forelsket i for et par år siden. Det er faktisk præcis to år siden, hvor vi fangede hinanden, og så blev jeg også forelsket i øen, så det blev sådan en kombi forelskelse.

– Hvor jeg blev introduceret for alt det gode, Bornholm har at byde på, og som er svært at finde andre steder. Bornholm har både det rå og den store natur, og Bornholm har det milde. For eksempel når du kommer ind i havnebyerne, er der en form for putte-nuttethed. Som én, der kommer, kunne jeg de første par gange næsten ikke forstå, at det kan lade sig gøre, at der ligger det ene yndige hus efter det andet.

– Og så er bornholmerne samtidig supergode til at byde ind med gode, autentiske steder, der falder ind i omgivelserne. Små mikrobagerier, caféer, og hvad ved jeg. Selvfølgelig er der også tilflyttere, som gør en hel masse der. Så jow, vi glæder også rigtig meget til at tage det hele ind og samarbejde med dem, der vil lege med os.

 

Henrik Olsen

Alder: 55 år.

Bopæl: Vang sammen med kæresten, der har bopæl i Gentofte, men tit kommer på besøg.